Úvod OnePlus OnePlus 5 Je OnePlus 5 nový smartfón? Ani náhodou, pozri si „náhodnú“ podobnosť s...

Je OnePlus 5 nový smartfón? Ani náhodou, pozri si „náhodnú“ podobnosť s Oppo R11!

1

Spoločnosť OnePlus len včera oficiálne potvrdila, že ich novú vlajkovú loď, OnePlus 5, predstaví 20. júna. Ak sa už 20. júna nevieš dočkať, na smartfón sa môžeš pozrieť už teraz. Práve dnes totiž na internet unikol náhľad, ktorý nám ho predstavuje ako tenký smartfón s duálnym fotoaparátom na zadnej strane.

Ak teda skutočne ide o OnePlus 5, telefón je priam neuveriteľnej podobný Oppo R11, 5,5-palcovému smartfónu, ktorý bol predstavený len tento týždeň v Číne. Ako možno vieš, OnePlus a Oppo sú dcérske spoločnosti čínskej firmy BBK Elektronics, takže vôbec nie je prekvapivé, že sú si podobné.

OnePlus One (vľavo) a Oppo Find 7a (vpravo). Zdroj: Android Authority

Možno si spomínaš, že vôbec prvý OnePlus One (z roku 2014) nenápadne pripomínal model Oppo Find 7a. Preto nás vôbec ale vôbec neprekvapí, ak bude „nový“ OnePlus 5 nakoniec pripomínať model určený pre čínsky trh, ktorý bude v tom čase na scéne pár týždňov.

Aby si mal predstavu o tom, ako vyzerá Oppo R11, pozri si niektoré z oficiálnych renderov a napíš nám či máme pravdu alebo nie. Zadnú stranu Oppo R11 zdobí duálny fotoaparát s 2x zoom objektívom (to isté sa píše aj o OnePlus 5). Veľkým rozdielom má byť výkon jednotlivých zariadení. Oppo R11 je mid-range s procesorom Snapdragon 660. OnePlus 5, na druhú stranu, ponúkne nekompromisne výkonný Snapdragon 835.

oneplus5
Oppo-R11
Oppo-R11-2
Oppo-R11-3
Oppo-R11-4
Oppo-R11-5
Oppo-R11-6
Oppo-R11-7