Úvod Zariadenia OnePlus 5 sa nabíja nesmierne rýchlo. Pozrite si porovnanie s Galaxy S8

OnePlus 5 sa nabíja nesmierne rýchlo. Pozrite si porovnanie s Galaxy S8

0

Smartfón OnePlus 5 a.k.a iPhone s Androidom je už oficiálne známy nejaký ten deň a výrobca pokračuje v propagovaní jeho hlavných vlastností.

Jednou z nich je technológia rýchleho nabíjania, ktorú výrobca nazval Dash Charge. Rýchlym nabíjaním sa pýšia mnohé ďalšie zariadenia.

Tie s logom Moto používajú tzv. Turbo Charging technológiu, smartfóny s čipsetom od Qualcomm používajú QuickCharge spôsob nabíjania a môžeme medzi ne zaradiť aj VOOC nabíjanie smartfónov Oppo.

Aj keď sú všetky technológie rýchle, predsa len môže byť niektorá z nich rýchlejšia. V OnePlus sa rozhodli porovnať rýchlosť nabíjania smartfónu OnePlus 5 s rýchlosťou nabíjania modelu Galaxy S8.

Asi tušíte, že OnePlus 5 smartfón Samsung Galaxy S8 porazil. Kým prvý menovaný disponuje akumulátorom s kapacitou 3300 mAh, hviezdu z Južnej Kórey drží pri živote 3000 mAh batéria.

Porovnávacie videá síce pochádzajú priamo od výrobcu OnePlus, no nemyslíme si, že by svoj smartfón nejakým spôsobom favorizoval. Rýchlosť nabíjania je ľahko overiteľná a odmerať ju dokáže každý budúci majiteľ zariadenia.

OnePlus 5

OnePlus 5 už stihol vyfasovať kritiku za umelé navyšovanie výkonu pri testovaní v benchmark aplikáciách. Ďalšie negatívne ohlasy za nabíjanie si určite nepraje.

Ako je možné, že je nabíjanie od OnePlus také rýchle? Dash Charge nabíjačka pracuje so silnejším elektrickým prúdom, nie s napätím. Nabíjanie tak negeneruje toľko tepla, čo umožňuje rýchlejšie dopĺňanie energie.

Porovnávacie videá si môžete pozrieť nižšie.