Úvod Zariadenia Nová TV od LG má 77“ uhlopriečku a je tenká ako papier. Jej...

Nová TV od LG má 77“ uhlopriečku a je tenká ako papier. Jej cena by zahanbila aj automobilky!

Auto alebo televízor?

9
Foto: The Verge

Nové televízory radu W od LG známe hlavne tým, aké sú tenké, boli predstavené počas CES 2017 v Las Vegas. Papierovo tenké panely ponúkajú 4K rozlíšenie rozprestrené na nádhernom OLED paneli tenkom ako minca.

Dá sa teda čakať, že to najlepšie a najnovšie bude zároveň aj najdrahšie. Nemýlili by ste sa, novinky od LG sú skutočne drahé. Napríklad taký 65-palcový model sa na Slovensku predáva za úctyhodných 8 099 € a aj to len na objednávku. To je v porovnaní s ich absolútnou novinkou, 77-palcovou verziou nič. Jej cena má totiž hravo prekročiť hranicu 20 000 €.

Séria televízorov W je akýmsi šikovným ťahom zo strany LG, ktorý im umožnil vyrobiť televízor hrubý len 0,5 cm. Všetky „vnútornosti“ sú totiž uložené v soundbare, ktorý je nutné mať zapojené. Soundbar je to však naozaj krásny, ponúka technológiu Dolby Atmos a ďalšie vychytávky, ktoré pri iných soundbaroch nestretnete.

Samotný panel okrem toho podporuje všetky štyri hlavné HDR štandardy (HDR10, Dolby Vision, HLG a Advanced HDR od Technolocor). Nechýba spomenuté 4K rozlíšenie a operačný systém WebOS 3.5.

Či je 77-palcová TV hodná ceny slušného auta posúďte sami.