Úvod Zaujímavosti Čínsky výrobca smartfónov je oficiálnym sponzorom majstrovstiev FIFA pre rok 2018 a...

Čínsky výrobca smartfónov je oficiálnym sponzorom majstrovstiev FIFA pre rok 2018 a 2022

0
fifa
© fifa.com

Medzinárodná futbalová federácia FIFA a Vivo, popredný čínsky výrobca smartfónov, uzavreli oficiálne partnerstvo pre nadchádzajúce majstrovstvá sveta vo futbale.

Vivo bude hlavným sponzorom športových udalostí FIFA až do roku 2022, čiže pokryje majstrovstvá roku 2018 a aj tie, konajúce sa v roku 2022.

Marketingovú stratégiu a všadeprítomné logo Vivo uvidíme už 17. júna, kedy začína v Rusku Pohár konfederácií FIFA. Trvá do 2. júla 2017. Podujatie je akýmsi testom pred odštartovaním záverečného turnaja majstrovstiev sveta 2018.

Ďalšou veľkou udalosťou bude Pohár konfederácií FIFA, ktorý sa koná v roku 2021 v Katare a následné majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia taktiež v Katare v roku 2022.

Zo strany výrobcu Vivo môže ísť a zrejme aj pôjde o skvelý krok. Povedomie o produktoch a značke sa dostane do celého sveta. Logo Vivo uvidíme na štadiónoch, na vstupenkách, na propagačných materiáloch, v televízii… v podstate v každej kľúčovej oblasti majstrovstiev sveta vo futbale.

fifa
© fifa.com

Spoločnosť Vivo navyše prisľúbila, že na trh uvedie nový model smartfónu, ktorý má futbalovým fanúšikom priniesť špeciálne funkcie. Partnerstvo sa dotkne aj zamestnancov organizácie FIFA. Tí musia počas konania majstrovstiev používať iba smartfóny značky Vivo. Žiadne iné.

Ako píše server dotekomanie.cz, pre spoločnosť Vivo ide už o tretiu, veľmi významnú spoluprácu. Indická Premier League aj čínska NBA učarovala spoločnosti Vivo ešte pred organizáciou FIFA.

Vivo

Výrobca Vivo nie je v našich končinách príliš známy, čo sa v najbližších rokoch môže zmeniť. Smartfóny Vivo patria medzi najpredávanejšie na domácej pôde v Číne. Nahor stúpajú aj spolu so zariadeniami spoločnosti Oppo.

V ceste na vrchol im stojí iba Huawei. Ak sa pozrieme na celosvetové meradlo, v prvom štvrťroku 2017 sa spoločnosť Vivo umiestnila na piatom mieste, čo sa predajov smartfónov týka. Výrobca svojim zákazníkom dodal 22,7 miliónov kusov zariadení.

Spoločnosť Vivo bola založená v roku 2009 a v súčasnosti zamestnáva v oblasti výskumu a vývoja až 1600 ľudí.