Úvod Konkurencia Apple Američanom Android smrdí: TOP smartfónmi ostávajú iPhone 7 a 7 Plus

Američanom Android smrdí: TOP smartfónmi ostávajú iPhone 7 a 7 Plus

3

Aj napriek veľkej snahe Android výrobcov sa im uspieť za veľkou mlákou nedarí. Američania sú jednoducho tvrdohlaví a svoj milovaný iPhone z rúk nechcú pustiť. Informovala o tom spoločnosť Kantar Worldpanel ComTech, ktorá vychádzala z najnovších dát.

Podľa nich mal podiel Androidu v USA v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka padnúť zo 67,6 % na 61,7 %. Za rovnaké obdobie sa patforme iOS naopak veľmi darilo. Narástla o celých 5,8 %, a to až na 36,5 %.

„Partnerskí výrobcovia Android zariadení, ako napríklad Samsung, LG a Moto zaznamenali medziročný pokles v predajoch v USA,“ píše sa v správe. „Samsung Galaxy S8, ktorý bol na trh vypustený ešte v apríli v období končiacom sa aprílom nemal veľký dopad na celkové predaje Samsungu. Rovnako sa nedarilo ani LG G6, ani žiadnemu z TOP 10 najlepšie predávajúcich sa smartfónov“.

Aj napriek vynikajúcim recenziám, vrátane tej našej, sa Galaxy S8 a S8+ nepodarilo zaistiť si v USA dostatočne veľkú obľubu. V období do konca mája sa S8 a S8+ podarilo zabrať 8,1 % podiel na trhu, čo je oproti minuloročným 8,8 % (Galaxy S7 a S7 edge) podstatne menej. Naopak, iPhone 7 a 7 Plus obsadili až 20,1 % trhu.

Naopak, Android zažíva obrovský rast v Číne, kde medziročne stúpol zo 79,1 % až na 83,4 %. Podiel iOS, naopak, klesol z 20 na 16,2 %.