Úvod Konkurencia Microsoft Na Windows 10 už beží pol miliardy zariadení. Patrí medzi ne aj...

Na Windows 10 už beží pol miliardy zariadení. Patrí medzi ne aj to vaše?

0
Microsoft má na rukách skutočného víťaza, ktorý si síce celkom kontroverzným spôsobom získal stámilióny používateľov. Len 24 hodín po jeho uverejnení ho už používalo 14 miliónov zariadení. V septembri minulého roka to už bolo 400 miliónov zariadení. Teraz má spoločnosť dôvod na obrovskú radosť.

Jeho najnovšiu verziu operačného systému používa už viac ako pol miliardy zariadení.Nejde pritom len o notebooky a desktopové počítače. Windows 10 nájdete aj na smartfónoch, konzolách Xbox One, okuliaroch HoloLens, zariadeniach IoT a mnohých ďalších.

Zo štatistík je zjavné, že Windows 10 dopredu ťahajú práve notebooky a počítače, zatiaľ čo smartfóny smerujú opačným smerom, teda smerom dole.

Microsoft od Windows 10 pritom čakal podstatne lepšie výsledky. Dúfal, že do troch rokov ho bude používať miliarda zariadení. To sa im síce pravdepodobne nepodarí, no aj polovičný počet je viac než úchvatný. Windows 10 je tak najrýchlejšie rastúca verzia Windowsu. Ak by minulý rok neprestal ponúkať možnosť bezplatného upgradu z Windows 7 a 8.1, čísla mohli byť ešte o čosi vyššie.
[totalpoll id=“176057″]