Úvod Výrobcovia Vernee Vernee Thor E ponúkne až trojdňovú výdrž na jedno nabitie!

Vernee Thor E ponúkne až trojdňovú výdrž na jedno nabitie!

0
Vernee Thor E

Čínsky výrobca Vernee plánuje tento rok uviesť na trh hneď niekoľko modelov smartfónov, medzi ktorými nebude chýbať ani Thor E. Predošlá generácia bola veľmi lacná a ani súčasná zrejme nebude výnimkou.

Informácie o cene zatiaľ nemáme, no dozvedeli sme sa aspoň pár iných podstatných informácií. Už skôr bolo známe, že Vernee Thor E dostane do výbavy až 5 020 mAh batériu, ktorá sa vprace do 8,2 mm tenkého tela.

Podľa najnovších informácií má vydržať až tri dni plnohodnotnej prevádzky na jedno nabitie. Čo sa týka pohotovostného režimu, počítať môžeme s jedným mesiacom výdrže.

Za dlhou výdržou sa samozrejme neukrýva len veľká kapacita batérie. Výdrž je tiež podmienená nenáročným čipsetom.

Vernee Thor E
Vernee Thor E na podujatí MWC 2017

O výkon sa bude starať čipset MediaTek MT6737, čiže ekvivalent k čipsetu Snapdragon 410. Procesorovú sadu doplní 2 GB kapacita RAM a 16 GB úložisko.

Vítame, že výrobca siahne po rýchlom 9V/2A nabíjaní. Displej bude mať veľkosť piatich palcov so zatiaľ neznámym rozlíšením. V minulom roku sme videli panel s HD 720p rozlíšením a je dosť možné, že sa bude scenár opakovať.

Technológia

Za dlhou výdržou batérie sa môže ukrývať ešte jeden trik. PR manažér spoločnosti Vernee zverejnil na sociálnej sieti Twitter krátke video nového Vernee Thor E.

V popise videa nabáda na e-ink displej, pričom vo videu môžeme vidieť Vernee Thor E s aktívnym čiernobielym displejom. Použiť e-ink displej ako primárny zobrazovací prvok je v súčasnej dobe minimálne kontroverzné.

Napriek tomu by sme nemali strach. Je viac ako isté, že za monochromatickým podaním displeja stojí špeciálny prísny režim pre úsporu energie (viď foto nižšie), ktorý eliminuje zobrazenie farieb. Niečo podobné môžeme vidieť napríklad pri smartfónoch Samsung.

Vernee Thor E

Takéto riešenie by bolo asi najvhodnejšie. Čiernobiele zobrazenie bohate stačí na čítanie textov alebo písanie správ. Farby nepotrebujete ani pri kontrolovaní počasia alebo napríklad zostatku na účte pomocou aplikácie banky.

Naopak, videá, fotografie, rôzny grafický obsah…bez farieb by sme sa nezaobišli.

Ako sme spomínali v úvode, cenu zatiaľ nepoznáme a to sa týka aj dostupnosti. Hneď ako sa ich dozvieme, určite vám ich prinesieme. Snáď si Vernee nevypýta viac, ako by sme čakali. Oficiálny web – www.vernee.cc.