Úvod Zariadenia Dnes je veľký deň: Otec Androidu má vraj predstaviť svoj revolučný smartfón!

Dnes je veľký deň: Otec Androidu má vraj predstaviť svoj revolučný smartfón!

5
Zatiaľ jediný pohľad na smartfón Essential, ktorý zverejnil sám Andy Rubin

Ešte v januári sa začala šíriť informácia o tom, že otec Androidu, Andy Rubin, pracuje na svojom vlastnom high-end smartfóne, ktorý má byť priamou konkurenciou pre Google Pixel a iPhony od Apple. Pán Rubin opustil tím Androidu v marci 2013 a 19 mesiacov na to naposledy zamával Google ako takému.

Už v decembri 2015 sa začalo špekulovať o tom, že Andy Rubin premýšľa nad spustením vlastnej spoločnosti, ktorá by vyrábala smartfóny. Volá sa Essential Products, ich prvé zariadenie by sme mali vidieť už dnes.

Andy Rubin, prezývaný aj ako „otec Androidu“

Čo všetko smartfón ponúkne nateraz ostáva záhadou. Odraziť sa však môžeme od rôznych špekulácií, ktoré naznačujú, že pôjde o 5,5-palcový smartfón poháňaný čipsetom Snapdragon 835, ktorý v sebe skrýva 8-jadrový procesor s jadrami o takte 2.2 GHz a grafický čip Adreno 540. Chýbať nemajú ani 4 GB operačnej pamäte RAM a čo je prekvapivé, len 16 GB úložisko.

Zadnú stranu má zdobiť 12 Mpx fotoaparát, prednú zas 8 Mpx senzor. Predinštalovaný Android 7.0 Nougat je samozrejmosťou.

Ponúkne však novinka od Rubina niečo revolučné? Mnohí sa spoliehajú na to, že áno, inak by na tak presýtenom trhu veľa úspechov nezaznamenal. Aby si mal čo najlepší prehľad, mrkni na náš web aj v priebehu dňa. My to budeme za teba sledovať.