Blackview BV7000
© Kimovil

Pokiaľ hľadáte odolný smartfón s čo najlepším pomerom ceny voči výbave, aktuálnym horúcim kandidátom je model Blackview BV7000.

Už robustný dizajn napovedá o jeho vyššej odolnosti, ktorá je podmienená krytím IP 68 a odolnou vrstvou Gorilla Glass na prednej strane.

Blackview BV7000 je možno masívny, no určite nie obrovský. V aktuálnom trende prerastených obrazoviek sa displej s uhlopriečkou piatich palcov istotne stratí.

Každopádne ide o veľmi univerzálny rozmer, ktorý výrobca podtrhol FHD 1080 rozlíšením. K rozmerom, smartfón meria 15,3 x 7,89 x 1,26 cm a jeho robustnosť sa podpísala pod vyššiu váhu 223 gramov.

Blackview
©Blackview

Najnovšie funkcie a hlavne bezpečnosť zabezpečí OS Android vo verzii 7.0 Nougat. Výrobca siahol po ďalších, v súčasnosti preferovaných technológiách.

Už aj Blackview BV7000 ponúka moderné USB typ C, NFC konektivitu a obstojný snímač odtlačkov novšej generácie, ktorý odtlačky rozpozná podstatne presnejšie a rýchlejšie (reakčný čas – 0,1 sec.). Na druhú stranu, Blackview BV7000 mierne stráca dych pri fotoaparátoch.

Blackview
©Blackview

Na zadnej strane nájdeme nevýnimočnú 8 Mpx kameru a pre selfie bude musieť stačiť 5 Mpx senzor na prednej strane. Výrobca jednoducho cielil na odolnosť a nie na mobilnú fotografiu.

Hlavný fotoaparát má napriek nižšiemu rozlíšeniu štedrú svetelnosť. Clonu f/1.8 často nenájdeme ani pri drahších zariadeniach s dokonalejšími fotoaparátmi.

Blackview
©Blackview

Obmedzenie sme nenašli pri LTE konektivite, čo býva pri čínskych smartfónoch zvykom. Blackview BV7000 je plnohodnotným LTE smartfónom, ktorý si poradí s 800 MHz 4G pásmom používaným v našej krajine.

Čo sa týka ostatných parametrov, spomenieme 3500 mAh batériu pri ktorej výrobca avizuje 19 hodín nepretržitého hovoru alebo 9 hodín sledovania HD videa.

©Blackview

Štvorjadrový čipset MediaTek s taktom 1,5 GHz pracuje s 2 GB kapacitou operačnej památe RAM a 16 GB úložiskom. K obvyklej výbave tiež patrí slot na microSD kartu a dva sloty na SIM karty.

Cena a dostupnosť

Blackview BV7000 sa objavil v limitovanej ponuke predajcu everbuying.net, ktorý ho do 25. mája 2017 ponúka s nekompromisnou cenou necelých 122 eur.

Okrem šedej verzie môžete siahnuť po type s extravagantnejším zlatým či strieborným prevedením. Poštovné už tradične uhradí predajca a všetky detaily o Blackview BV7000 nájdete na stránke predajcu v odkaze nižšie.