Úvod Smartphony Dohady LG prechádza na vlastné OLED panely: Prvým smartfónom má byť LG V30

LG prechádza na vlastné OLED panely: Prvým smartfónom má byť LG V30

10
oled
Súčasná generácia LG V20 © LG
V priebehu minulého mesiaca sme vás informovali, že kórejská spoločnosť LG plánuje ku koncu roka spustiť masovú produkciu OLED displejov pre smartfóny.

Tento krok je veľmi dôležitý, keďže viac ako 95 percent trhu s OLED displejmi pre smartfóny a mobilné zariadenia ovláda Samsung.

Podľa najnovších, zatiaľ neoficiálnych správ LG masovú produkciu popoženie a začne s ňou už začiatkom leta. Informácie priniesol kórejský ekonomický magazín The Investor.

Vďaka skoršiemu spusteniu výroby má LG použiť vlastný OLED displej pri výrobe smartfónu LG V30, ktorý absolvuje svetovú premiéru niekedy na jeseň.

Najčastejšie sa skloňuje mesiac september, počas ktorého bol predstavený aj stále aktuálny model LG V20.

LG V30 má byť vôbec prvým smartfónom spoločnosti LG, ktorý bude vybavený vlastným OLED displejom ako konkurenciou pre známe AMOLED panely od Samsungu.

LG V30 by mal samozrejme prísť s displejom, ktorý bude mať minimálne rámiky po vzore už predstaveného modelu LG G6.

LG V30
Súčasná generácia LG V20 © LG

LG si OLED displeje nenechá len pre seba. Spoločnosť ich „posunie“ niektorým čínskym výrobcom, ktorí sa vďaka nim môžu dostať do priamejšej pozornosti potencionálnych záujemcov.

Keďže má Samsung na trhu s OLED displejmi pre smartfóny v podstate monopolné postavenie, akákoľvek konkurencia je v tomto segmente prijatá veľmi pozitívne. O to viac, ak ňou je práve renomovaná spoločnosť LG s bohatými skúsenosťami.

Samsung ale tak skoro o svoje dominantné postavenie nepríde. Výroba a hlavne vývoj OLED displejov nie je jednoduchý. Vývoj môžu spomaliť napríklad patenty, za ktoré musí LG zaplatiť alebo ich musí obísť vlastnými technológiami a prostriedkami.

Každopádne sa máme na čo tešiť a z konkurencie vyťažíme hlavne my, koneční spotrebitelia.