Úvod Zariadenia Huawei Y7 oficiálne: Android Nougat a dlhá výdrž na jedno nabitie

Huawei Y7 oficiálne: Android Nougat a dlhá výdrž na jedno nabitie

0
Huawei Y7 © Huawei

Aj dnešný deň bude patriť jednej novinke z dielne čínskeho giganta Huawei. Včera sme videli premiéru modelu Y3 2017 a dnes prichádza na rad jeho väčší súrodenec, Huawei Y7.

Huawei Y7 je našťastie podstatne lepšie vybavený ako včera predstavená novinka Huawei Y3. Pri nej sme sa stretli s hlboko podpriemernými parametrami, ktoré v roku 2017 len ťažko zabezpečia plnohodnotný zážitok z používania.

Späť k aktuálnej novinke, Huawei Y7 je po dizajnovej stránke možno nenápadný, no oceňujeme najnovšiu verziu operačného systému a masívnejšiu batériu.

Pracovať budeme s OS Android 7.0 Nougat (UI EMUI 5.1) a zariadenie pri živote udrží 4000 mAh batéria. Výrobca spomína až 20 hodín výdrže pri nepretržitom prehrávaní videa a 15-hodinovú výdrž pri neustálom surfovaní po internete.

Huawei Y7 © Huawei

Pod enormnú výdrž sa nepodpísala iba kapacita batérie, ale aj nenáročný čipset. Qualcomm Snapdragon 435 síce výkonnostné rekordy nepotrhá, ide však o spoľahlivý procesor, ktorý zvládne väčšinu bežných operácií.

2 GB RAM a 16 GB (+128 GB microSD) úložisko je obvyklé minimum, niektorých možno zamrzí HD 720p rozlíšenie 5,5-palcového displeja s 2.5D sklom. FHD 1080p rozlíšenie by mu pristalo viac.

Na „papieri“ vyzerá celkom schopne fotoaparát. 12 Mpx snímač disponuje pixelmi veľkými 1,25 μm, ktoré pohltia viac svetla pri zhoršených svetelných podmienkach. PDAF technológia dokáže zaostriť na snímaný objekt za 0,3 sekundy.

Huawei Y7 © Huawei

Selfie maniakom dobre poslúži 8 Mpx predná kamera s funkciou rozpoznávania tvárí a režimom krásy.

Smartfón váži 165 gramov, hrubý je 8,35 milimetra a jeho zadná strana je z kovu. Kovová je len tá. Rám zariadenia je vyhotovený z plastu. Žiaľ, Huawei si oficiálnu cenovku zatiaľ nechal pre seba.

Huawei Y7 si nájde cestu aj do Európy a podľa neoficiálnych správ nebude drahší ako 200 eur.