Úvod Smartphony Predstavenie Huawei Y3 2017: Nenápadne predstavená novinka, po ktorej asi túžiť nebudete

Huawei Y3 2017: Nenápadne predstavená novinka, po ktorej asi túžiť nebudete

1
Huawei Y3 2017
© Huawei

Čínsky gigant Huawei predstavil bez akýkoľvek ovácií nový model smartfónu, ktorý bude hlavne lacný. Pri pohľade na jeho parametre by si ho chcel zadovážiť len málokto.

Huawei Y3 2017 je nasledovníkom minuloročného modelu Huawei Y3 II. Ten v našich končinách nájdete v ponuke niekoľkých veľkých predajcov elektroniky a u jediného operátora, ktorým je O2.

Jeho cena pritom neprekračuje hranicu 100 eur a aj keď cenu novej generácie Huawei Y3 2017 nepoznáme, určite pôjde v rovnakých stopách.

Čo sa dá vo svete smartfónov za predajnú európsku cenu nižšiu ako 100 eur dokázať? Nič moc. Smartfón bude dostupný v dvoch verziách, ktoré sa budú zrejme líšiť v závislosti od dostupnosti na konkrétnom trhu.

Huawei Y3 2017
© Huawei

Prvý typ príde s čispetom MediaTek MT6737M, ktorý má 4 jadrá a takt 1,1 GHz. Druhý model bude o vlas výkonnejší. Čipset MediaTek MT6580 má rovnako 4 jadrá, no väčší takt na úrovni 1,3 GHz.

Operačnej pamäti musí stačiť skromná kapacita 1 GB a interné úložisko je na tom podobne, ak nie horšie. 8 GB je skutočne chabý základ. Ako náplasť poslúži slot na microSD kartu.

Obsah vám predostrie kompaktnejší 5-palcový displej s rozlíšením 854 x 480 pixelov. Pozrieť si na ňom môžete tiež fotografie, ktoré zhotovíte 8 Mpx fotoaparátom. 2200 mAh batéria je vzhľadom na zameranie dostatočná.

Huawei Y3 2017
© Huawei

Dlhšej výdrži dopomôže prísny režim šetrenia energie a pracovať budete s OS Android 6.0 Marshmallow (EMUI 4.1 Mini). Na aktualizáciu na verziu Nougat by sme karty nevsadili.

Huawei Y3 2017 skvele poslúži ako vstupná brána do sveta smartfónov napríklad pre mladšie ročníky alebo starších ľudí. Každopádne sú parametre veľmi chabé na to, aby ste mohli komfortne používať viac moderných aplikácií.

Pokiaľ chcete za menej viac, aj v tomto segmente je relatívne slušná konkurencia. Ako prvý nám na um prišiel napríklad Xiaomi Redmi 4A, ktorý má taktiež 5-palcový displej, no objemnejšiu batériu, väčšie kapacity pamätí, prístupnejší výkon a možno o niečo elegantnejší dizajn.

Slušnejších náhrad by sa našlo istotne viac.