Úvod Zariadenia Smartwatch Švajčiarski hodinári vytvorili napodobeninu hodiniek Apple Watch. Stojí takmer 25 000 eur

Švajčiarski hodinári vytvorili napodobeninu hodiniek Apple Watch. Stojí takmer 25 000 eur

0
Hodinky Swiss Alps © h-moser.com
Napodobeniny rôznych populárnych zariadení a produktov vznikajú hlavne v Číne, no nejde o jedinú krajinu, v ktorej sa výrobcovia nechajú radi inšpirovať tými najväčšími menami.

Možno by ste to o Švajčiarsku nepovedali, ale aj v tejto krajine vznikajú napodobeniny. Aj keď ide o mierne (alebo skôr úplne) iný typ napodobenín.

Inteligentné hodinky Apple Watch patria medzi najpredávanejšie, čo sa segmentu nositeľných technológií týka.

Švajčiarski hodinári H. Moser & Cie vytvorili hodinky, ktoré sa až nápadne podobajú na inteligentné hodinky Apple Watch. Sám výrobca produkt prezentuje ako čisto mechanické hodinky s veľmi dobre známym obdĺžnikovým tvarom.

Hodinky sú spojené s netradičným pomenovaním Swiss Alps Zzzz a Brrr a v ich útrobách nenájdete žiadny čipset, batériu alebo snímač srdcového tepu. O ich pohon sa totižto stará precízny mechanický strojček HMC 324, ktorého chod môžete vidieť.

Apple Watch
Hodinky Swiss Alps © h-moser.com

Zadná strana hodiniek je priehľadná, vďaka čomu môžete sledovať pohyb takmer každej časti mechanizmu. Spoločnosť H. Moser & Cie viedli k produkcii hodiniek prosté dôvody.

Slúžia ako odpoveď na chladné inteligentné hodinky, ktoré sú viac elektronikou ako produktom detailnej hodinárskej práce. Hodinky Swiss Alps Zzzz and Brrr majú zároveň stelesňovať dušu mechanického hodinárskeho majstrovstva.

Apple Watch
Hodinky Swiss Alps, model Zzzz © h-moser.com

Cena a počet kusov

S mechanickou švajčiarskou verziou Apple Watch by ste v spoločnosti zaujali rozhodne viac ako s originálom nahryznutého jabĺčka.

V prvom rade by vás s takýmito hodinkami behalo po svete len dvadsať. Počet kusov je teda výrazne limitovaný a pred ich kúpou by ste museli oželieť napríklad nemecké auto vyššej triedy. Cena hodiniek presahuje sumu 24 000 eur.

Vybrať si môžete úplne čierne prevedenie ciferníka (model Zzzz) alebo jeho modrú podobu (model Brrr) označenú ako Fanky Blue. Oficiálny web výrobcu a hodiniek nájdete na adrese h-moser.com.