Thor E
Vernee Thor E

Spoločnosť Vernee predstavila na podujatí MWC 2017 niekoľko noviniek, medzi ktorými nechýbali inovované modely smartfónov Thor E a Thor E Plus. Ich zameranie je zrejmé. Dlhá výdrž batérie.

Dvojica noviniek sa parametrami radí do nižšej triedy, no to sa však netýka batérie. V kombinácii s úsporným a nenáročným čipsetom by mali obe zariadenia ponúknuť nadštandardnú výdrž na jedno nabitie.

Realitu ukážu až prvé testy, no pri pohľade na kapacity môžeme predpovedať veľmi pozitívny výsledok. Vernee Thor E disponuje 5020 mAh akumulátorom, ktorý sa usídlil v tele hrubom 8,2 milimetra.

Dobrou správou je, že budeme pracovať s najnovšou verziou OS Android 7.0 Nougat. Čipset MediaTek MT6737 tvoria štyri jadrá s taktom 1,3 GHz. Ide o konkurenciu čipsetu Snapdragon 410. 2 GB operačná pamäť RAM je spojená so 16 GB úložiskom a nechýba 8 Mpx primárny fotoaparát. Pri displeji nám bude musieť stačiť 5,0 palcová uhlopriečka a HD 720p rozlíšenie.

Vernee Thor E

Ako názov napovedá, model Thor E Plus je väčší. Svedčí o tom 5,5 palcový displej taktiež s HD 720p rozlíšením. Výkon bude mať na starosti čipset MediaTek MT6753, ktorý má osem jadier a konkurovať môže napríklad čipsetu Snapdargon 615, ktorý však má o niečo väčší takt.

Vernee Thor E

Tentokrát 3 GB kapacita RAM spolupracuje so 16 GB úložiskom a polepšil si fotoaparát. 13 Mpx snímač je uzavretý v tele hrubom len 7,9 milimetra, čo je pri použitej 6050 mAh(!) batérii veľmi slušné. Aj v tomto prípade budeme pracovať s OS Android 7.0 Nougat.

Cena a dostupnosť

Obe zariadenia boli verejnosti po prvý krát ukázané na podujatí MWC 2017, no napriek tomu si ich tak skoro nekúpime. Počkať na ne sa ale môže oplatiť. Vernee Thor E aj Vernee Thor E Plus budú uvedené do predaja postupne (najskôr jeden model, potom druhý) v nadchádzajúcich dvoch mesiacoch.

Vernee Thor E

Maloobchodná odporúčaná cena je zatiaľ neznáma, predstavitelia spoločnosti Vernee však prízvukujú, že ich cena bude prekvapivo atraktívna. Nenároční používatelia tak môžu dostať za menej penazí oveľa viac výdrže na jedno nabitie a zároveň najnovšiu verziu OS Android.

Už minuloročná generácia Thor E si rozumela s 800 MHz LTE pásmom používaným u nás a dvojica noviniek nebude výnimkou.