Úvod Smartphony Dohady Prvý Samsung smartfón s duálnym fotoaprátom môžeme uvidieť ešte v tomto roku

Prvý Samsung smartfón s duálnym fotoaprátom môžeme uvidieť ešte v tomto roku

0
samsung

Kórejský gigant Samsung sa zatiaľ dvom kamerám pri svojich smartfónoch vyhýba. Huawei, LG aj iní výrobcovia už majú vo svojom portfóliu zariadenia, ktoré duálnym fotoaparátom disponujú. 

Samsung má povesť inovačného lídra, preto je zaujímavé, že sa do duálneho prevedenia fotoaparátov ešte nepustil. Tento rok sa to však môže zmeniť. Samsung predstavil koncom mesiaca február high-end čipset Exynos 8895, ktorý je vyrobený pokrokovým 10 nm procesom tak, ako Snapdragon 835.

Oba tieto čipsety sa budú starať o výkon modelov Galaxy S8 a Galaxy S8+. Ich použitie však bude závisieť od konkrétneho trhu. Kórejský výrobca dnes na sociálnej sieti Twitter poukázal na technológiu čipsetu Exynos 8895, ktorá si poradí aj s duálnym prevedením fotoaparátu. Sľubuje úžasné snímky a hovorí o technológii Dual ISP (Image Signal Processing).

Exynos 8895

Samsung Galaxy S8/Galaxy S8+ ale nebudú vybavené dvoma kamerami na zadnej strane. Aspoň to zatiaľ nič nenasvedčovalo. Keďže Samsung už túto vlastnosť prezentuje na sociálnej sieti, tento rok by sme sa naozaj mohli dočkať smartfónu s logom Samsung a duálnym fotoaparátom, ktorý bude poháňať čipset Exynos 8895.

Prstom by sme ukázali na novú generáciu phabletu Samsung Galaxy Note 8. Pri zariadeniach z tejto línie Samsung vždy ukázal svoje maximálne technologické možnosti a nová generácia nebude výnimkou. Aféra s modelom Galaxy Note 7 vývoj novej generácie neohrozí.

Zariadenia z tejto línie sú nesmiere obľúbené a bolo by chybou, ak by ich Samsung pochoval. Plánovanú produkciu modelu Galaxy Note 8 už skôr potvrdil aj renomovaný ekonomický magazín Business Korea.

K TÉMESamsung predstavil Exynos 8895 zo série Exynos 9: Ponúka obrovský výkon pre high-end modely