Úvod Vernee Vernee Apollo Toto je „Číňan“ bez kompromisov: 5,5“ 2K displej, 10-jadrový Helio X25 a...

Toto je „Číňan“ bez kompromisov: 5,5“ 2K displej, 10-jadrový Helio X25 a 4 GB RAM za 233€!

8

Nie je to tak dávno, čo sme sa s „Číňanmi,“ ako smartfóny pochádzajúce z rúk čínskych výrobcov ľudia radi nazývajú, zoznamovali prvýkrát. Dnes je situácia úplne iná. Zo šedých myšiek v priemysle sa stávajú dravci, ktorí sa nezastavia ani pred tými najväčšími hráčmi na trhu.

Takto ambicióznym výrobcom je nepochybne Vernee, ktorý nás minulý rok obdaril hneď niekoľkými vydarenými zariadeniami. Medzi tie najobľúbenejšie patril Apollo Lite, ktorý nakoniec skončil vo vrecku mnohých našich čitateľov. Vôbec sa tomu nečudujeme, koniec koncov, počas recenzovania sme si ho zamilovali aj my.

Teraz však na scénu prichádza model bez prídavku „Lite,“ teda model, ktorý ponúka všetko to, čo by tam malo byť. O čo presne ide? Len sa pozrite na túto výbavu.

>>> Zobraziť aktuálnu cenu Vernee Apollo <<<

Základom každého smartfónu je jeho displej. V prípade Vernee Apollo ide o 5,5-palcový kúsok s rozlíšením 2 560 x 1 440 s maximálnym jasom 500 nitov a kontrastným pomerom 1500:1. Vynikajúci je teda pre hranie VR hier, ako aj pre používanie na priamom slnku.

Všetky tieto pixely poháňa desaťjadrový procesor Helio X25 s jadrami o takte 2.5 GHz. Aj napriek tomu, že nejde o procesor od Qualcommu má v sebe dosť šťavy na to, aby roztrhal akúkoľvek hru či aplikáciu, ktorú mu naservírujete. Procesoru pochopiteľne pomáha aj RAM, v tomto prípade presne 4 GB.

21 Mpx foťák s 4K natáčaním a PDAF

Na 64 GB úložisko sa zmestí niekoľko sto záberov z 21 Mpx zadného fotoaparátu, poprípade 8 Mpx predného senzoru. Zadný fotoaparát okrem toho ponúka technológiu zaostrovania PDAF (zaostrenie za 0,1 sekundy) a možnosť natáčať 4K video.

3 180 mAh batéria s 5-stupňovou ochranou

Celú šou poháňa 3 180 mAh batéria disponujúca technológiou rýchleho nabíjania „Vcharge“. Tá smartfónu umožňuje načerpať 50 % energie za krátkych 30 minút. Okrem toho, Vernee hrdo hlási, že batériu pred výbuchom stráži až 5 bezpečnostných prvkov.

Plná podpora LTE, USB C a snímač odtlačkov

Medzi ďalšie výsady Vernee Apollo patrí rýchly a presný snímač odtlačkov prstov, obojstranný USB C konektor či perfektná podpora rôznych štandardov konektivity. Od všetkých 4G frekvencií až po rýchlu Wi-Fi (do 300 Mbps pri 2.4G/5G).

VR priamo v balení

Nakoniec, zariadenie beží na Android 6.0 Marshmallow. Výrobca však už teraz sľúbil aktualizáciu na najnovší Android 7.0 Nougat. Aby toho nebolo málo, krabičku, v ktorej Vernee Apollo prichádza môžete veľmi ľahko premeniť na VR headset a užiť si tak všetok VR obsah.

>>> Zobraziť kompletnú špecifikáciu Vernee Apollo <<<