Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Redmi 4 bude predstavený už zajtra. Čo ponúkne?

Xiaomi Redmi 4 bude predstavený už zajtra. Čo ponúkne?

4
Sympatický Xiaomi Redmi 3 (na tit. foto) dostane nástupcu

Po „veľkých displejoch“ príde z dielne spoločnosti Xiaomi aj niečo akceptovateľnejšie. Teda čo sa hlavne rozmeru obrazovky týka. Už zajtra bude predstavený model Redmi 4. 

Prezrádza to zverejnená upútavka, ktorá zobrazuje siluetu, respektíve časť zariadenia s 2.D sklom aj spolu s dátumom. Smartfón Xiaomi Redmi 4 bude predstavovať čo do veľkosti aj parametrov veľmi univerzálne zariadenie.

5,0-palcový displej dostane FHD 1080p rozlíšenie, ktoré je vzhľadom na veľkosť uhlopriečky viac ako dostatočné. Pamäte si podelia kapacity 3 GB v prípade RAM-ky a 32 GB v rámci interného úložiska. Pod kapotou by sme nemali nájsť lacnejší MediaTek, ale zatiaľ nekonkretizované osemjadro od Qualcommu.

xiaomi_redmi_4

Očakávame, že 13 Mpx a 5 Mpx fotoaparáty ponúknu skôr priemernejší zážitok z fotografovania, o to viac ale zaujme až 4000 mAh batéria. Tá sa usídli v štíhlom kovovom tele a pri pohľade na parametre určite vydrží viac ako jeden deň prevádzky. Xiaomi Redmi 4 bude k dispozícii v zlatej, striebornej alebo šedej farbe. Ak prepočítame avizovanú cenu, 173 eur je veľmi slušná suma.

Pokiaľ sa vám aj tak zdá privysoká, nezúfajte. Xiaomi má mať v talóne aj lacnejšiu verziu s označením Redmi 4A. O nej prakticky nevieme takmer nič, môžeme však hádať, že bude chudobnejšia na kapacity pamätí (napr. 2 GB RAM / 16 GB ROM).

Obe zariadenia budú bežať na najnovšej verzii MIUI 8 so základom OS Android vo verzii 6.0 Marshmallow.