Úvod Zariadenia Náhrada za Note 7 je tu! Xiaomi Mi Note 2 so Snapdragon...

Náhrada za Note 7 je tu! Xiaomi Mi Note 2 so Snapdragon 821 a zakriveným OLED displejom oficiálne

11

Čínske Apple, ako mnohí spoločnosť Xiaomi prezývajú, dnes predstavila nový bič na high-end konkurenciu ostatných výrobcov. Phablet Xiaomi Mi Note 2 je prinajmenšom zaujímavý. 

Xiaomi Mi Note 2 je tak, ako naznačovali predošlé dohady, vybavený zakriveným displejom po oboch bočných stranách. Ergonomické zakrivenie nájdeme aj po hranách zadnej strany.

Samotný displej má uhlopriečku 5,7 palca, je vyrobený pokrokovou OLED technológiou a jeho rozlíšenie je 1920 x 1080 pixelov. Rozlíšenie bude určite dostatočne jemné, no pokiaľ ste čakali QHD panel, je to určite sklamanie. Displej zaberá 77,2 % plochy predného panelu.

xiaomi mi note 2

Nikoho neprekvapí použitie momentálne asi najvýkonnejšieho mobilného čipsetu Qualcomm Snapdragon 821 s taktom jadier na úrovni 2,35 GHz. Procesorová sada bude pracovať buď so 4 GB operačnou pamäťou a 64 GB interným úložiskom, alebo so 6 GB kapacitou RAM a 128 GB pamäťou pre dáta (štandard UFS 2.0).

xiaomi mi note 2

Napriek rozmachu duálnych fotoaparátov Xiaomi zostalo verné single klasike. Snímač vyrobila japonská spoločnosť Sony, nesie označenie IMX 218 a má rozlíšenie 22,5 Mpx. Clonové číslo f/2.0 dopĺňa elektronická stabilizácia obrazu, a to aj pri zázname 4K videa. O stabilné zábery sa postará trojosový gyroskop, ktorý by mal zabezpečiť vynikajúcu kompenzáciu vibrácií, otrasov a chvenia rúk, všetko samozrejme v reálnom čase. Spomenieme ešte duálny LED blesk a hybridné automatické PDAF ostrenie.

Na prednej strane nájdeme 8 Mpx snímač Sony IMX268, ktorý je ako jeden z mála vybavený plne automatickým zaostrovaním a nie zaostrovaním s fixáciou na jeden bod. Clona má hodnotu f/2.0.

xiaomi mi note 2

Smartfón Xiaomi Mi Note 2 je dobre vybavený aj po dátovej stránke. Podporuje globálny štandard 4G LTE konektivity v rámci 6 typov sietí a 37 frekvenčných pásiem. Samozrejmosťou je GPS a NFC modul, či snímač odtlačkov prstov. Čo sa týka audio výbavy, výrobca stavil karty na 24-bit / 192 kHz DAC (digital-to-analog) prevodník. O výdrž na jedno nabitie sa postará 4070 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0.

Skvelou správou je, že výrobca si pripravil aj globálnu verziu zariadenia, ktoré je primárne určená na trhy mimo Číny. Nájdeme v nej všetky Google Play služby už od výroby, ako aj širokú podporu sieťových frekvencií. Jej cena bola stanovená na 520 dolárov, čiže 478 eur. Ide ale o model so 6 GB RAM a 128 GB ROM. Ak sa uskromníte, za približne 382 eur môžete mať model so 4 GB RAM a 64 GB ROM. Ten určite mnohým postačí.