Úvod Výrobcovia Samsung Potvrdené: Samsung Galaxy S8 sa bude s vami aj rozprávať

Potvrdené: Samsung Galaxy S8 sa bude s vami aj rozprávať

8
© PhoneArena

Kórejský gigant Samsung tak trochu nečakane potvrdil jednu zo špekulácií, ktorá sa týkala veľmi očakávaného smartfónu Samsung Galaxy S8.

Samsung na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila v sídle spoločnosti v Soule povedal, že Galaxy S8 dostane do výbavy pokročilého digitálneho asistenta. Ten bude založený na umelej inteligencii a bude využívať prvky strojového učenia.

V podstate pôjde o akúsi alternatívu k nástroju Google Assistant alebo Siri od Apple. Smartfón vám bude vedieť odpovedať na rôzne otázky v rámci prepracovaného konverzačného rozhrania, bude sledovať vaše používateľské návyky alebo vám bude na základe preferencií odporúčať rôzne používateľské akcie.

Už potvrdeným domnienkam predchádzal nedávny nákup spoločnosti Samsung. Tá prevzala softvérovú firmu VIV Labs, ktorej dielom je práve spomínaná asistenčná technológia na báze umelej inteligencie a strojového učenia.

viv-ai-header

Samsung Galaxy S8 nebude jediným zariadením výrobcu, ktoré tohto asistenta dostane do výbavy. Postupne si nájde cestu do ďalších pripravovaných smartfónov, nositeľnej elektroniky alebo domácich spotrebičov. Dáta tak budú synchronizované a relevantné výsledky vám poskytne každé zariadenie Samsungu, ktoré budete používať, a ktoré bude asistenčnou AI technológiou disponovať.

Lee Jae-yong, podpredseda spoločnosti Samsung naznačil, že si pomocou asistenta budeme vedieť objednať pizzu alebo kávu bez toho, aby sme potrebovali konkrétnu aplikáciu. Jednoducho mu zadáte príkaz, asistent ho vyhodnotí a zrealizuje. Samozrejme v rámci jeho možností.

Momentálne ťažko povedať, na akej vysokej úrovni digitálny inteligentný asistent bude. Skynet z Terminátora to určite nebude, používateľský komfort však môže stúpnuť minimálne o jednu úroveň.