Úvod Sociálne siete Facebook Aj vás otravuje táto notifikácia? Môže za to Facebook, takto sa jej...

Aj vás otravuje táto notifikácia? Môže za to Facebook, takto sa jej zbavíte!

1

Počas posledných pár dní si mnohí z vás (aj nás) všimli jednu otravnú notifikáciu, ktorej sa nedá zbaviť. Objavila sa len vtedy, keď ste si na Facebooku pozreli nejaké video.

V nej sa objavila aj hláška „Vysielacie zariadenie nie je pripojené,“ a nechýbali ani tlačidlá pre zastavenie a pustenie prehrávania. Jediným riešením pre jej odstránenie notifikácie je surové zastavenie Facebooku v procesoch.

Ak niečo takéto vidíte aj na svojom telefóne či tablete, nebojte sa, nie ste sami. Na telefónoch sa to zobrazilo obrovskému množstvu ľudí, dosť pravdepodobne každému, kto si aktualizoval aplikáciu Facebooku „Katana“ na verziu 100.0.0.20.70. Najnovšia verzia aplikácie Facebooku získala veľa kritiky čo spôsobilo, že si mnohí z našich čitateľov radšej nainštalovali Facebook Lite, teda odľahčenú verziu. Pri Facebooku však ide o prvý bug, ktorý by spôsoboval takto otravnú notifikáciu.

fb-chromecast-notifikacia

Našťastie, vyriešenie problému nie je veľmi ťažké, ani náročné. Stačí si stiahnuť beta verziu či už cez oficiálny beta kanál Facebooku alebo priamo cez APK Mirror (verzia 101.0.0.70). Ťažko tomu veriť, no otravná notifikácia predpovedá príchod dobrej správy. Facebook *konečne* do svojej aplikácie zapracoval plnú podporu pre Chromecasty.

Dá sa tak predpokladať, že Facebook s ďalšou väčšou aktualizáciou prinesie opravu chyby, ako aj podporu prenášania obrazu cez Chromecast.

Ak vás plná verzia Facebooku a jej bugy nebavia, môžete vyskúšať Facebook Lite. Stiahnuť si ho môžete z tohto odkazu. Nielen, že by mal ísť rýchlejšie, no dokonca by mal spotrebovať aj menej dát. Samozrejme, to všetko na úkor krajších animácií a rozšírenej funkcionality. Nakoniec, vyskúšať môžete aj Swipe pre Facebook, aplikáciu tretej strany pre ešte pohodlnejšie a stabilnejšie využívanie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.happening.studios.swipeforfacebookfree“]