Úvod Smartphony Predstavenie Meizu X oficiálne: Štýlovka vyššej strednej triedy so sympatickou cenou

Meizu X oficiálne: Štýlovka vyššej strednej triedy so sympatickou cenou

0

Spoločnosť Meizu dnes po aktualizovanom vlajkovom smartfóne Pro 6 Plus vypustia ďalšiu novinku. Ide o model Meizu X, o ktorom sa v technologických vodách špekulovalo posledné dni.

Zatiaľ hovoríme o názve Meizu X (poprípade Meizu 3XM), ktorého sa dotýkali aj nedávne špekulácie. V Číne sa bude tento smartfón predávať pod názvom Blue Charm X.

Smartfón už na prvý pohľad zaujme vzhľadom, ktorý tak trochu pripomína Huawei Honor 8. Jeho obe strany obopína mierne zakrivené 2.5D sklo, ktoré by pri drsnejšom páde na zem s určitosťou na svoju funkciu rezignovalo.

Prednej strane dominuje 5,5-palcový displej, ktorý bol vyrobený Super AMOLED technológiou a jeho rozlíšenie je zaužívaných 1920 x 1080 pixelov. Osemjadrový (2,3 GHz) čipset MediaTek Helio P20 podporí grafika Mali-T880.

meizu_x1

Obstojne tiež vyzerajú pamäťové konfigurácie. Kým 3 GB RAM a 32 GB úložisko vyhovie väčšine, náročnejší budú môcť siahnuť po 4 GB operačnej pamäti a 64 GB miestu pre dáta. Operačné pamäte spĺňajú štandard LPDDR4. 12 Mpx snímač Sony IMX 386 disponuje pixelmi veľkými 1.25 μm a PDAF zaostrovaním v kombinácii s laserom. Na prednej strane nájdeme nevýnimočnú 5 Mpx kameru.

Výrobca ani pri tomto nižšie zaradenom smartfóne nevynechal snímač odtlačkov prstov v domovskom tlačidle, USB typ C, ktorým nabijete 3200 mAh batériu alebo 4G konetivitu aj s VoLTE technológiou pre hlasové hovory. Čierne, biele, zlaté alebo modré farebné prevedenie ulahodí každej náture.

meizu_x

Meizu si na domácej pôde vypýta za základný model po prepočte približne 230 eur. Vyššie kapacity pamätí pôjdu ruka v ruke s cenou 272 eur. Predaj štartuje už 8. decembra.