Úvod Zariadenia Číňania majú svojho vlastného hlasového asistenta: Volá sa LingLong DingDong

Číňania majú svojho vlastného hlasového asistenta: Volá sa LingLong DingDong

0

Niektorí analytici veria, že v Číne sa zo smart home stane trh s hodnotou 22 miliárd dolárov ročne. To je už celkom slušná suma na to, aby presvedčila tých najväčších technologických gigantov k vstupu na čínsky trh.

Taký Amazon alebo Google pravdepodobne už teraz premýšľajú, ako by svoje novinky dostali do rúk Číňanov.

Nebude to však až také jednoduché ako by si možno priali. Na čínsky trh totiž dorazila novinka – hlasový asistent LingLong DingDong, ktorý stojí len 112 EUR a dokáže všetko to čo riešenia od Google či Amazonu. Samozrejmosťou je prebudenie zariadenia hlasovými príkazmi (niečo podobné ako OK Google): DingDong DingDong, Xiaowei Xiaowei aebo Bailing Bailing.

Keď sa zariadenie prebudí, je schopné plniť príkazy podobne, ako Echo od Amazonu. Firma LingLong tvrdí, že zákazníci ho najčastejšie používajú pre prehrávanie hudby z knižnice veľkej približne 3 milióny pesničiek.

Môže sa zdať, že LingLong je len ďalšou kópiou produktu zo západného sveta. V prípade LingLong DingDong tomu tak nie je. Spoločnosť na ňom pracovala ešte pred uvedením Amazon Echo (2014). Šéf marketingu firmy ale priznal, že úspech Amazonu ovplyvnil ich ďalšie rozhodovanie.