Úvod Aplikácie Chcete o 20% dlhšiu výdrž batérie? Odinštalujte si aplikáciu Facebooku

Chcete o 20% dlhšiu výdrž batérie? Odinštalujte si aplikáciu Facebooku

5
O tom, že aplikácia Facebooku je zodpovedná za žmýkanie batérie našich smartfónov už vieme nejaký ten čas. Rok čo rok sa dokonca umiestňuje na prvej priečke aplikácií, ktoré najviac zaťažujú akumulátory v našich zariadeniach.

Facebook o probléme veľmi dobre vie a už niekoľkokrát prisľúbil, že sa mu budú venovať. Čiastočne to aj možno vyriešil, no nie dostatočne. Facebook je podľa posledných informácií zodpovedný za 20 % spotrebu batérie.

Server Tech World sa k tomuto záveru dostal po testovaní aplikácie Facebooku na jednom zo softvérovo najčistejších zariadení – Nexus 6P. Ich výsledky nielenže odhalili, že aplikácia každý deň stiahne približne 20 % batérie, okrem toho ale jej odinštalovaním môžete zrýchliť chod celého zariadenia.

Štatistiky spotreby batérie v systéme Android nemusia byť úplne presné. Testy preukázali, že Facebook beží na pozadí, a to aj vtedy, keď je telefón v režime offline. Podľa všetkého tak robí preto, aby ste ho mohli rýchlejšie otvoriť a aby vám chodili upozornenia.

Podľa vyjadrenia Facebooku si je spoločnosť veľmi dobre vedomá, že ich aplikácia spomaľuje Android zariadenia. O spotrebe batérie sa však nevyjadrila.

Ak vám teda ide o výdrž batérie vo vašom smartfóne, odinštalujte si aplikáciu a na Facebook pristupujte cez jeho mobilnú verziu.