Úvod Zariadenia Xiaomi Mi Note 2 so zakriveným displejom. Poznáme oficiálny dátum predstavenia

Xiaomi Mi Note 2 so zakriveným displejom. Poznáme oficiálny dátum predstavenia

4

Nová generácia smartfónu Xiaomi Mi Note 2 už o sebe dala vedieť prostredníctvom množstva uniknutých informácií, ale aj fotografií. Jediné, čo nám v skladačke chýbalo, bol dátum predstavenia.

Spoločnosť Xiaomi oficiálnou cestou oznámila, že model Mi Note 2 bude predstavený 25. októbra 2016. Nie je celkom isté, koľko verzií tohto zariadenia bude predstavených.

Odlišné konfigurácie budú samozrejmosťou, otáznik visí nad plochou a zakrivenou verziou displeja. Nie je jasné, či výrobca predstaví čisto zakrivený model, alebo uspokojí tiež záujemcov o konzervatívnejší plochý variant.

Každopádne by sme pod kapotou mali nájsť výkonný čipset Snapdragon 821, 5,7-palcový displej s FHD 1080p rozlíšením, 4 GB operačnú pamäť RAM a 64 GB úložisko. Vyššie radený model dostane QHD 1440p rozlíšenie displeja, 6 GB RAM a 128 GB úložisko.

V oboch prípadoch nájdeme na zadnej strane 12 Mpx fotoaparát v duálnom prevedení a o výdrž sa postará 4000 mAh kapacita batérie. Je dosť možné, že zakrivený displej bude pochádzať z dielní Samsungu. Pokiaľ by to bola pravda, pokroková AMOLED technológia sa postará o fantastický zážitok z konzumácie a sledovania obsahu.

Na oficiálne predstavenie pozýva priamo riaditeľ Xiaomi
Na oficiálne predstavenie pozýva priamo riaditeľ Xiaomi

Prémiové kovové telo v kombinácii s edge-to-edge zakrivením displeja ulahodí nejednému oku. Už teraz je jasné, že Xiaomi Mi Note 2 bude drahší, ako sme pri ostatných Xiaomi smartfónoch zvyknutí. Stále ale určite pôjde o veľmi spravodlivú cenovku, ktorá podlezie podobne nastavenú konkurenciu z radov etablovaných výrobcov.