Úvod Zariadenia Výrobca Vernee: Oblúkové prevedenie segmentov pre príjem signálu má len málo smartfónov

Výrobca Vernee: Oblúkové prevedenie segmentov pre príjem signálu má len málo smartfónov

2

Dnes sa už aj lacné smartfóny chvália jednoliatymi telami, ktoré sú z väčšiny zhotovené z kovu. Tento materiál ale ruší príjem signálu smerom k anténam.

Výrobcovia tento problém eliminovali tak, že väčšinou vo vrchnej a spodnej zadnej časti je kryt predelený segmentami, ktoré sú zhotovené z iného materiálu. Ide o bežný plast a badateľné sú ako horizontálne pásy odlišnej farby.

Ak je anténa ukrytá v kovovom tele, často nedokáže pokryť široké spektrum frekvencií, ktoré sa líšia nielen od krajiny, ale hlavne od technologických možností operátorov.

signal

Spoločnosť Apple tento problém riešila pri ich celokovovom iPhone 5. Ten dostal rovno dve samostatné antény, jednu uloženú vo vrchnej časti konštrukcie a druhú v spodnej časti.

iphone 5

Pri iPhone 6 už výrobca pokryl širšie spektrum frekvencií, čoho docielil použitím spomínaných plastových segmentov. Celkovo sú štyri a už na prvý pohľad narúšajú inak elegantný dizajn zariadenia.

Mnohí dizajnéri sa pokúšali nájsť kompromis medzi vzhľadom a funkčnosťou, čo sa príjmu signálu týka. Ako najlepšie sa javilo oblúkové prevedenie segmentov pre príjem signálu, ktoré kopíruje hrany vrchnej a spodnej časti tiel smartfónov.

iphone 6

Medzi prvými takýmito smartfónmi bol Meizu Pro. Prevedenie však zvolilo aj Apple pri ich nedávnom smartfóne iPhone 7. Vzhľad je tak oveľa príťažlivejší a funkčnosť signálu zaručená. Výrobca Vernee sa rozhodol poukázať na to, že napriek tomu, že ide o mladého výrobcu, kráča v súčasných stopách konštrukčného dizajnu etablovaných a popredných výrobcov.

Samozrejme opomína ich model Vernee Mars, ktorého telo je zhotovené z 98 % zo kovu. Jeho konštrukcia je vybavená, rovnako ako pri Meizu Pro 6 alebo iPhone 7, oblúkovým prevedením segmentov pre príjem signálu. Inovatívny prístup k novým prvkom konštrukčného dizajnu tak môžeme vidieť aj pri smartfónoch, ktorých cena je posadená nižšie, ako pri zariadeniach z vyšších a prémiových tried.

vernee

Vernee Mars si odbil trhovú premiéru len nedávno, v septembri. Okrem 4 GB RAM, 32 GB internej pamäte alebo čipsetu Helio P10, disponuje tiež fotoaparátom Sony IMX258 (13 Mpx PDAF). Zariadenie dostalo netradičné umiestnenie snímača odtlačkov prstov, ktorý sa nachádza na boku pravej strany. Intuitívne zaobchádzanie si ale budú pochvaľovať iba praváci.

Maloobchodná odporúčaná cena smartfónu je 249 dolárov, čiže približne 225 eur. Zo súčasných predajných kampaní asi najlepšie vychádza tá na >stránkach predajcu GearBest<. Po prepočte, 180 eur je určite lákavých, treba však rátať s obmedzeniami. K dispozícii je len 300 kusov a na jednu objednávku je možné si zadovážiť maximálne tri kusy zariadenia. Predajná akcia trvá ešte necelých päť dní a odosielanie zákazníkom začne prebiehať začiatkom novembra.