Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Čo môže spôsobovať explózie batérií v Galaxy Note 7?

Čo môže spôsobovať explózie batérií v Galaxy Note 7?

8

Keď začal Galaxy Note 7 prvýkrát vybuchovať, chybu výrobca pripisoval batériám, ktoré on sám vyrobil. Čínsky výrobca batérií ATL, ktorého kúsky sa objavili v 30% všetkých zariadeniach teda dostal za úlohu, aby dodal akumulátory pre všetky náhradné kusy Galaxy Note 7.

Teraz však začali vybuchovať aj bezpečné verzie Galaxy Note 7 čo naznačuje, že samotná batéria v tom prsty nemá. Profesor z univerzity Carnegie Mellon, Venkat Viswanathan vysvetľuje, že na vine môže byť ochranný systém kontroly napätia akumulátora. Zároveň však môžu byť na vine nekvalitné materiály priamo v batérii.

Riaditeľ Future Batteries Research Center, Cho Jae-phil zas tvrdí, že druhá vlna explodujúcich Note 7 mohla byť spôsobená obrovským počtom vyrobených batérií za tak krátky čas. Čo presne to spôsobilo odhadneme len ťažko. Je ale dosť pravdepodobné že za to môže jedna z dvoch vecí, a to nečistota priamo v batérii alebo poruchový ochranný systém pre reguláciu napätia batérie.

Tak či tak sa Samsung rozhodol, že s predajom Galaxy Note 7 končí. Zároveň svojich zákazníkov žiada, aby telefóny vypli a čo najrýchlejšie vrátili. Spoločnosť bude vracať peniaze, poprípade budete mať možnosť vybrať si iný telefón podľa vášho želania.