Úvod Zaujímavosti Čína ponúkne vysokoškolský titul v odbore hrania počítačových hier

Čína ponúkne vysokoškolský titul v odbore hrania počítačových hier

2
Bavia vás počítačové hry? Kúsok CS:GO, Overwatch alebo chystaného Battlefield 1? Tak potom je táto správa ako stvorená pre vás.

Na našich školách sa síce pomaly ale isto spúšťajú odbory navrhnuté tak, aby ste sa hry naučili vytvárať, Čína je však o veľký krok vpredu. Ponúkne totiž možnosť štúdia hrania počítačových hier ako hlavný vysokoškolský odbor.

Not bad!

Čína už eSports vedia ako 78. oficiálnu športovú disciplínu. Od roku 2011 je tak hranie počítačových hier na rovnakej úrovni ako ping pong alebo plávanie. Vzhľadom na to, že ide o šport sa budú počítačové hry vyučovať na športových školách. Jednou z vysokých škôl, ktorá otvorí takýto odbor je vysoká škola v Hunane. Do prvého ročníka tak nastúpi 40 nádejných atlétov, ktorých budú na škole učiť nielen hrať, ale aj rozhodovať, manažovať, trénovať a analyzovať dáta zo zápasov.

csgoturnaj
Hranie počítačových hier si často pozrie viac ľudí, ako tradičnejšie športy

Vďaka tomu by mali podchytiť novú generáciu eSports hráčov a manažmentu. Nakoniec, niet sa čomu čudovať, len v Číne má trh s eSports hodnotu 4 miliardy dolárov. Štadióny počas turnajov často zaplňuje viac ľudí, než štadióny klasickejších športov.