Úvod Zariadenia Smartphony Očakávaný smartfón Google Pixel XL prešiel benchmarkom. Odhalil niektoré parametre

Očakávaný smartfón Google Pixel XL prešiel benchmarkom. Odhalil niektoré parametre

0

Nexus smartfóny sú definitívne minulosťou. Už viaceré zdroje potvrdili, že Google 4. októbra predstaví dvojicu smartfónov s označením Pixel a Pixel XL.

Druhý menovaný prešiel testovaním štandardu Geekbench, ktoré potvrdilo niektoré skôr odhadované parametre a ukázalo aj nové špecifikácie. Opäť platí, že Google Pixel XL dostane 4 GB kapacitu operačnej pamäte RAM.

Milovníci čistého Androidu, a teda poriadne stabilného a rýchleho chodu sa môžu tešiť na Android vo verzii 7.1 Nougat. Verzia 7.1 sa od tej súčasnej (7.0 Nougat) bude líšiť v niekoľkých smeroch. Na mysli máme opravy chýb, optimalizačné vylepšenia, ale aj podporu pre virtuálnu realitu Daydream VR a pár nových funkcií.

pixel xl

O výkon sa bude starať zatiaľ nekonkretizovaný čipset so štyrmi jadrami a taktom 1,59 GHz. Vieme len to, že ho vyrobí Qualcomm. Či pôjde o SD 820 alebo SD 821 sa však môžeme zatiaľ len domnievať.

Google Pixel XL bude disponovať skôr konzervatívnym dizajnom
Google Pixel XL bude disponovať skôr konzervatívnym dizajnom

Google Pixel XL bude väčší z dvojice, o čom svedčí aj 5,5-palcový zobrazovací panel. Menší Google Pixel si vystačí s 5,2-palcovou a rozhodne univerzálnejšou uhlopriečkou displeja. Zariadenia by mali byť k dispozícii formou predpredaja v deň oficiálneho predstavenia, teda 4. októbra 2016.