Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S7 dostal podporu pre Vulkan. Tešte sa na nižšiu spotrebu...

Samsung Galaxy S7 dostal podporu pre Vulkan. Tešte sa na nižšiu spotrebu a lepší výkon

Južná Kórea nezaháľa.

2
Samsung Galaxy S7 edge

Výhody takzvaného Vulkan API nepocítime iba pri hraní mobilných hier, ale aj pri bežnom používaní smartfónov. Grafická nadstavba TouchWiz vlajkovej lode juhokórejského giganta, ktorá si s ním rozumie, dokáže zabezpečiť lepšiu energetickú efektivitu a zároveň zvýšiť výkon zariadenia.

Najskôr je však potrebná podpora, ktorú Samsung podľa dostupných informácií z webu PhoneArena rozposlal do Galaxy S7 a S7 edge prostredníctvom augustovej softvérovej (bezpečnostnej) aktualizácie. Zmeny sa zatiaľ prejavia iba pri spomínanom TouchWize, pretože súčasné hry z Google Play Store musia vývojári ešte obohatiť Vulkanom. Samozrejme, to isté platí o tých nadchádzajúcich. Verzia Android 7.0 Nougat disponuje základnou podporou, avšak iba pri niektorých modeloch.

Vulkan API nahradí súčasný OpenGL API a poskytne vývojárom viac možností v oblasti kontroly nad grafickým procesorom, čo prinesie stabilnejšie fps, viac vizuálnych detailov, lepšie efekty a ako už bolo vyššie spomenuté, môže klesnúť aj spotreba drahocennej energie. Taktiež budeme môcť hrať graficky náročnejšie hry na slabšom hardvéri.

Nižšie je k dispozícii náhľad toho, čo všetko nás čaká.