Úvod Zariadenia Apple zrýchľuje zánik 3,5mm jacku. iPhone 7 ho nemá, použiť musíte adaptér...

Apple zrýchľuje zánik 3,5mm jacku. iPhone 7 ho nemá, použiť musíte adaptér alebo si kúpiť nové slúchadlá

Chystá sa koniec slúchadiel s 3,5mm jackom?

2

Apple počas dnešnej konferencie potvrdil, že ich nové modely iPhone 7 a 7 Plus neponúknu 3,5mm výstup pre bežné, analógové slúchadlá. Namiesto toho budete musieť použiť adaptér (lightning do 3,5mm) alebo si kúpiť bezdrôtové slúchadlá, ktoré sú podstatne drahšie.

Spoločnosť vedela, že na svoju adresu okamžite získa veľa kritiky a preto si rovno pripravil tri dôvody, prečo si myslí, že robí dobre. Ešte predtým ale Phil Schiller, ktorý uviedol nový iPhone nezabudol dodať, že to je hlavne preto, lebo sú odvážni. Dôvod teda nič moc, poďme sa pozrieť na tie detailnejšie verzie.

Výhody podľa Apple

  1. Lightning adaptér dokáže stále poňať aj staršie zariadenia
  2. Uvoľní sa viac miesta vo vnútri telefónu
  3. Apple sa vďaka tomu posunie vpred lepšej kvalite zvuku

Výhod v reálnom svete veľa nenájdete. 3,5mm jack hlavne neumrie zo dňa na deň. Predajcovia neprestanú predávať a výrobcovia vyrábať takto vybavené slúchadlá. Pre ľudí to bude viac menej zbytočná záťaž na využívanie zariadenia, ktorá tam vôbec nemusela byť. Inými slovami, Apple a ostatní výrobcovia, ako Motorola a LeEco opravili problém, ktorý tu vôbec nebol.

Ako to vidíte vy? Páči sa vám začiatok zániku 3,5mm jacku alebo ste proti tomuto hnutiu? Dajte nám vedieť v ankete a diskusii nižšie!

[yop_poll id=“95″]