Úvod Zariadenia Tablety Galaxy Note 7 nebude jediný s inovovaným perom S Pen. Samsung chystá...

Galaxy Note 7 nebude jediný s inovovaným perom S Pen. Samsung chystá aj tablet

2

Dotykové pero S Pen, ktoré je charakteristické pre Galaxy Note líniu smartfónov zrejme nájdeme v novom zariadení. Malo by ísť o 10,1-palcový tablet.

Inovované pero S Pen, ktoré sa usídlilo v útrobách Galaxy Note 7 rozpozná 4096 úrovní tlaku, poloha jeho hrotu hrubého len 0,7 mm je snímaná 360 krát za sekundu. Rozmerom tak dokonale kopíruje hrot guľôčkového pera.

Používať toto pero s Galaxy Note 7 je bezpochyby funkčným zážitkom, no ešte lepšie uplatnenie by mohlo nájsť na väčšej obrazovke v rámci tabletu. Technologický nadšenec Ronald Quandt natrafil na kórejských stránkach Samsungu na manuál k tabletu, ktorý ešte nebol predstavený.

S Pen

Tento manuál jasne prezrádza integráciu pera S Pen, ako aj ďalšie vlastnosti. Tablet ale nebude úplne nový. Pôjde o súrodenca tabletu Galaxy Tab A 10.1, ktorý bol uvedený začiatkom tohto roka. Ten však nedisponoval podporou pre dotykové pero S Pen.

S Pen

Tak, ako Galaxy Tab A 10,1 zo začiatku tohto roka, aj očakávaný 10,1 palcový tablet s S Pen-om bude disponovať 10,1-palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 1920 x 1200 pixelov. Pod kapotou ďalej nájdeme osemjadrový čipset Exynos 7870 taktovaný na 1,6 GHz. Manuál hovorí o konektivite WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2 a spomína tiež slot na microSD kartu. Jeho kódové označenie je SM-P580.

S Pen

Užívateľské prostredie TouchWiz bude v rámci dotykového pera S Pen podporovať režim pre viac aktívnych okien zobrazených súčasne alebo poznámkový nástroj Samsung Notes. Zatiaľ neexistuje žiadna informácia o ďalších parametroch, prípadnom dátume predstavenia alebo cene. Na tablet sme ale určite zvedaví.