Úvod Smartphony Dohady LG V20 sa blíži. Objavili sa ďalšie high-end parametre

LG V20 sa blíži. Objavili sa ďalšie high-end parametre

0

LG V20 dostane po roku nového nástupcu. Ten bude, podobne ako prvá generácia, predstavený v septembri, v tomto prípade šiesty deň v mesiaci. Pôjde o plnohodnotnú vlajkovú loď.

Hneď v úvode sa môžeme pozrieť na parametre. Asi nikoho neprekvapí použitie quad-core čipsetu Qualcomm Snapdragon 820 s grafikou Adreno 530 a 4 GB operačnou pamäťou RAM.

LG V20 bude disponovať 5,7-palcovým displejom s QHD 1440p rozlíšením, ktorému nebude ani tento rok chýbať sekundárny displej pre zobrazenie notifikácií, rôznych informácií alebo skratiek pre často používané aplikácie. Originalite zostanú verné aj predné kamery. Budú dve a postarajú sa o širokouhlé selfie či videozáznam minimálne vo FHD kvalite.

Na zadnej strane nájdeme 21 Mpx fotoaparát, pri ktorom očakávame nízku clonu a laserové zaostrovanie. LG V20 príde s už predinštalovaným Androidom 7.0 Nougat. Pôjde tak o vôbec prvý smartfón s touto verziou predinštalovaného operačného systému. LG V20 si tiež zachová nadštandardný status odolnosti.

Prvá generácia LG V10
Prvá generácia LG V10

Odolnosť voči vode a prachu má dnes už „každý druhý“ smartfón, no LG V20 znesie aj drsnejšie zaobchádzanie alebo pády na zem. Už prvá generácia bola veľmi odolná a počítame s tým, že LG odolnosť ešte vylepší. Rátať môžeme aj s USB konektorom typu C, rýchlym nabíjaním batérie so zatiaľ neznámou kapacitou a určite sa na zariadení objaví aj snímač odtlačkov prstov.

Zatiaľ poznáme len údaje, pričom sa na verejnosti ešte neobjavila žiadna snímka. Predpokladáme však, že s blížiacim sa dátumom predstavenia sa fotografie zariadenia objavia tak, ako v mnohých iných prípadoch.