Obyvatelia Veľkej Británie v nedávnom referende rozhodli o vystúpení krajiny zo spoločenstva Európskej únie, čím podľa mnohých otvorili Pandorinu skrinku rôznych nepríjemností a problémov.

Tzv. Brexit (z anglického Britain a exit) sa začína prejavovať v rôznych odvetviach a neminul ani to technologické. Spoločnosť OnePlus len čerstvo oznámila, že bude nútená zvýšiť cenu ich aktuálneho zabijaka vlajkových lodí, modelu OnePlus 3.

Navýšenie síce nie je markantné, predsa len sa ale môže postarať o to, že sa obyvatelia Británie radšej poobzerajú po konkurenčných smartfónoch. Od 11. júla bude OnePlus 3 stáť vo Veľkej Británii 329 libier, čiže bude o 20 libier drahší, ako bolo pôvodne plánované. Ide približne o 6 percentný nárast, pričom libra ako mena stratila na svetových trhoch 10 percent zo svojej hodnoty.

oneplus 3

Smartfón OnePlus 3 dostáva momentálne aktualizáciu operačného systému Oxygen OS na verziu 3.20, ktorá prináša nové možnosti nastavenia farebnosti displeja (sRGB), lepšiu správu operačnej pamäte RAM, opravuje chyby GPS senzora, magnetického senzora a systému notifikácií.