Úvod Výrobcovia HTC HTC Vive: Skoro 100 tisíc kusov sa predalo len za 3 mesiace

HTC Vive: Skoro 100 tisíc kusov sa predalo len za 3 mesiace

3

Aj keď VR stále nie je mainstreamovou vecou ako herné konzoly, PC alebo smartfóny, jej popularita rastie vysokou rýchlosťou. Momentálne sa jedná o veľmi horúci trh, ktorý stále nemá víťaza a prakticky každý, kto sa rozhodne naň vstúpiť, má veľkú šancu uspieť.

Súčasným lídrom trhu s virtuálnou realitou je bezpochyby taiwanske HTC, ktorého HTC Vive veľa odborníkov považuje za najlepšiu virtuálnu realitu súčasnosti. A keď skombinujete najlepší produkt s relatívne mladým a rastúcim trhom, tak máte jasného víťaza predajov.

Aj keď čísla predajov nepochádzajú priamo od HTC, dáta sa podarilo získať spoločnosti SteamSpy, ktorá tvrdí, že sa predalo skoro 100 tisíc kusov HTC Vive. Trvalo to len 3 mesiace, keďže Vive prišlo na trh len v apríli tohto roka.

Ak nepoznáte SteamSpy, je to stránka, ktorá sleduje dáta od miliónov užívateľov Steamu, aby odhadli predaje herných titulov na tejto platforme. Podľa dát zo stránky jedna z najpopulárnejších hier, ktorú dostanete so zakúpením HTC Vive, je Tilt Brush, ktorá má teraz 94 911 vlastníkov s možnou odchýlkou o 8 213. Keďže Tilt Brush je hra exkluzívna pre Vive, každý majiteľ tejto hry musí automaticky vlastniť aj HTC Vive. Takže potencionálne si HTC Vive doteraz zakúpilo niečo medzi 86 698 a 103 124 zákazníkov.

Napriek tomu dáta z ostatných hier ako Job Simulator a Fantastic Contraption hovoria niečo iné. SteamSpy ukazuje, že len 73 137 majiteľov vlastní tieto hry. Aj keď rozdiel v týchto číslach môže vypovedať o slabšom záujme o tieto hry, tak veľký rozdiel je stále prekvapením.

Ešte treba na jednu vec upozorniť. SteamSpy možno do týchto čísiel zahŕňa aj majiteľov vývojárskych edícií (Vive Pre a Vive DK1), ktorých je tiež pár tisícok. Celkové predaje tak môžu byť nižšie ako uvádza SteamSpy.

Každopádne skoro 100 tisíc predajov len za 3 mesiace je pre nový produkt na novom trhu veľkým úspechom a HTC má dôvod na radosť aj cez klesajúce zisky.

Čo hovoríte na úspech HTC Vive? Zaslúžený alebo táto bublina čoskoro praskne?