Úvod Výrobcovia Bluboo Bluboo X9: 16 Mpx, 3 GB RAM a 2500 mAh batéria za...

Bluboo X9: 16 Mpx, 3 GB RAM a 2500 mAh batéria za 89 EUR!

0

Určite ste si všimli, že čínske smartfóny pod 100 € už nie sú žiadna rarita. My však do skupiny lacných čínskych smartfónov prispejeme ďalším, ktorý vyzerá naozaj dobre.

Bluboo X9 je momentálne k dispozícii v ďalšom populárnom čínskom e-shope Everbuying.net s veľmi prijateľnou cenovkou 89,55 EUR. Táto cena však nie je večná, platí len pre posledných 62 kusov, takže ak vás špecifikácie, ktoré vám hneď predstavím, zaujmú, dlho neotáľajte.

Čo vám smartfón za 89,55 € môže ponúknuť?

Bluboo X9 na prvý pohľad vyzerá trochu odlišne, ako ostatné zariadenia. Má to na svedomí nápadný kovový rámik obopínajúci telo smartfónu a taktiež aj dotykové tlačidlo pod displejom s výrazným X.

Prednú stranu vypĺňa Full HD IPS obrazovka s uhlopriečkou 5,0-palcov2.5D zakrivením. Na opačnej, zadnej strane, upúta pozornosť snímač odtlačkov prsta, ktorý svojho majiteľa bezpečne rozpozná za 0,5 sekundy. Nad ním je už tradične umiestnený primárny fotoaparát, ktorý bol v tomto prípade vybavený slušnými 13 Mpx a samozrejme bleskom a automatickým zaostrovaním. Jeho selfie brat dostal do vienka 5 Mpx.

bluboo

O všetky funkcie sa starajú komponenty ukryté vo vnútri elegantného tela Bluboo X9. Sem patrí procesor MTK6753 s ôsmimi jadrami o takte 1,3 GHz, operačná pamäť RAM s kapacitou 3 GB, grafický čip Mali-T720 a samozrejme aj pamäť pre užívateľa, ktorému bolo vyčlenených 16 GB s možnosťou externého rozšírenia do 32 GB prostredníctvom pamäťovej karty. Nič by však nefungovalo bez veľmi dôležitej batérie, ktorá disponuje kapacitou 2500 mAh.

Smartfón je vybavený OS Android 5.1 Lollipop, ktorý je síce už starší, no stále aktuálny. Zaujímavosťou je aj technológia Smart Wake, pri ktorej na zamknutú obrazovku stačí prstom nakresliť gesto, ktoré otvorí príslušnú aplikáciu („F“- Facebook, „T“ – Twitter, „E“ – prehliadač a podobne).

Ďalší palec hore pre Bluboo X9 dávame za podporu LTE konektivity, ktorú môžete smelo využiť aj v sieti našich slovenských operátorov. Za tak nízku cenu veľmi slušné parametre, no nie?

Zobrazi kompletné špecifikácie