Len čerstvo predstavený smartfón OnePlus 3 sa pýši okrem iného aj 6 GB operačnou pamäťou RAM, ktorá by sa mala postarať o špičkový multitasking a rýchly chod mnohých procesov a aplikácií spustených na pozadí.

Bolo len otázkou času, kedy niekto tento, v pomere ceny a kvality, výnimočný smartfón postaví do súboja voči aktuálne asi najlepšiemu smartfónu. Samozrejme hovoríme o kórejskej špičke, Samsungu Galaxy S7 edge. OnePlus 3 je ovenčený sloganom „zabijak vlajkových lodí“ a určite ste teda zvedaví, či svojou rýchlosťou „zabije“ Samsung Galaxy S7.

Testovaný model Galaxy S7 edge bol vybavený procesorom Exynos 8890 so 4 GB operačnou pamäťou RAM, a OnePlus 3 čipsetom Snapdragon 820 a 6 GB RAM-kou. Test rýchlosti zahŕňal otváranie a zatváranie aplikácií v určitom poradí, surfovanie po internete prostredníctvom prehliadača Chrome alebo spustenie graficky náročnej hry Asphalt 8. Prvé kolo rýchlostného testu OnePlus 3 zvládol absolvovať za 71 sekúnd, čo je o 10 sekúnd pomalšie, ako Galaxy S7 edge. Druhé kolo rýchlostného testu dopadlo horšie. OnePlus 3 zaostával až o 37 sekúnd, čo je poriadne veľa a výrazne zaostával aj v treťom kole. Na oboch zariadeniach boli vypnuté všetky animácie systému a internetové stránky neboli uložené v pamäti prehliadača Chrome. Samsung Galaxy S7 edge bol rýchlejší o 42 sekúnd.

Viac už vo VIDEO teste rýchlosti.