Spoločnosť OnePlus aktuálne predstavila už tretiu generáciu svojho vrcholového smartfónu s označením OnePlus 3, ktorý je naprieč generáciami označovaný ako zabijak vlajkových lodí.

Pri súčasnom množstve rôznych podobne výkonných zariadení už tento pojem nie je tak trefný ako kedysi v prípade prvej generácie, spoločnosť však stále všetkých zabíja cenou. Smartfón s high-end špecifikáciami a prémiovým dizajnom za 400 eur s bezplatných doručením do jedného-dvoch pracovných dní veľa výrobcov neponúka, resp. skôr skoro žiadny.

Mnoho záujemcov tiež poteší možnosť okamžitého zakúpenia bez potreby vlastnenia online pozvánky tak, ako tomu bolo doteraz. Za high-end špecifikáciami nezaostáva ani foto výbava smartfónu. Keďže je fotografovanie so smartfónom čoraz viac obľúbenejšou záležitosťou, a hlavne teraz v období letných dovoleniek, určite bude fajn vidieť, čo foto snímač zariadenia OnePlus 3 dokáže. Už sme totižto boli svedkami, že aj vlajková loď nemusí mať zrovna najlepší fotoaparát. Hovoríme o Xiaomi Mi 5, ktorý disponuje skôr priemernejším fotoaparátom.

OnePlus 3 disponuje 16 Mpx snímačom z dielne Sony s označením IMX298. Samozrejmosťou je optická stabilizácia obrazu, PDAF zaostrovanie, LED blesk a schopnosť zaznamenávať 4K video. Na prednej strane nájdeme 8 Mpx selfie jednotku taktiež od výrobcu Sony. Ide o model IMX179 schopný natáčať 1080p video a je vybavený elektronickou stabilizáciou obrazu.

Zverejnené fotografie nižšie sú zhotovené smartfónom OnePlus 3, pričom môžeme vidieť ostré krivky, živé farby a presné detaily s výnimkou možno jednej, dvoch fotografií. Na základe týchto záberov by sme mohli foto schopnosti OnePlus 3 zaradiť medzi elitu Samsung Galaxy S7, LG G5 alebo HTC 10. Skôr si ale počkáme na hodnotenie renomovaného a uznávaného štandardu DxOmark, ktorý určite foto schopnosti zariadenia OnePlus 3 preverí.

One Plus 3 One Plus 3 One Plus 3 One Plus 3 One Plus 3 One Plus 3 One Plus 3 One Plus 3 One Plus 3 One Plus 3

One Plus 3