Úvod Tesla Tesla Model 3 Tesla Model 3 nebudú poháňať batérie od Samsungu, vysvetľuje Elon Musk

Tesla Model 3 nebudú poháňať batérie od Samsungu, vysvetľuje Elon Musk

0
Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, akú hodnotu majú vaše príspevky na sociálnych sieťach? Je tu dobrá šanca, že pár centov či dokonca eur by to mohlo byť. Pravdepodobne to však nebude toľko, koľko tie od Elona Muska.

Šéf automobilky Tesla vyrábajúcej elektromobily, ako napríklad Model 3 na Twitteri zverejnil zaujímavú informáciu. Týkala sa batérií, ktoré majú poháňať nedávno predstavený Model 3.

Jeho tweethodnotu 580, resp. 800 miliónov dolárov, podľa toho, z akého uhlu sa na to pozeráte. Ako je to možné? Ako server The Wall Street Journal zistil, Samsung po publikovaní jeho najnovšieho tweetu stratil 580 miliónov dolárov z trhovej kapitalizácie.

Panasonic, dlhoročný partner projektu, medzičasom v ten istý deň zvýšil svoju hodnotu o 800 miliónov dolárov.

Tesla je momentálne jedna z najrevolučnejších automobiliek, ktorá sa snaží hnať vpred elektromobilovú revolúciu. Elektromobily však potrebujú batérie. Investorov veľmi zaujímalo, kto ich dodá.

Elon Musk potvrdil, že vozidlá Model S, Model X a Model 3 využívajú batérie od Panasonicu, zatiaľ čo ich starší Roadster jazdí vďaka batériám od LG Chem. Batérie od Samsungu spoločnosť využije vo svojej Tesla Energy divízii.

Žurnál, ktorý publikoval túto informáciu ďalej podotýka, že v dnešnom svete je pre dodávateľov extrémne dôležité každé jedno vyjadrenie šéfa tak veľkej spoločnosti. Je to jasný dôkaz toho, že aj správa, ktorá sa musí zmestiť do 140 znakov, môže hýbať svetom.