Úvod Novinky Šéf Xiaomi: Vodotesný telefón tak skoro nevyrobíme

Šéf Xiaomi: Vodotesný telefón tak skoro nevyrobíme

5
© en.miui.com

Lin Jun je zakladateľom spoločnosti Xiaomi, ktorý deň čo deň dostáva niekoľko požiadaviek pre výrobu vodotesných zariadení. On však odmieta pustiť sa do takéhoto projektu. Prečo? Vraj by to bolo príliš drahé.

Vodotesnosť zariadení už paradoxne nie je tak rozšírená, ako kedysi. Pri vlajkových lodiach ju ponúka len Samsung pri ich Galaxy S7, S7 edge a S7 active. HTC a Motorola stavili na ochranu poliatím kvapalinou a Sony sa s príchodom Xperia X vodotesnosti zbavil úplne.

Podľa Lin Juna nejde o princíp, keďže ten je celkom jasný. Ak by to išlo za rozumnú cenu, Xiaomi by vodotesné telefóny vyrábal ako na bežiacom páse. Podľa neho zákazníci nehľadajú telefóny oblepené gumou, ako tomu je pri Galaxy S7 active. Práve naopak, vyhľadávajú telefóny vyrobené z mäkších a ľahších materiálov, ktoré sa pre vodotesnosť až tak nehodia.

No a potom je tu tá cena. Podľa odhadov Juna by sa celková cena zariadenia mohla navýšiť aj o 20 až 30 %, čo je v podstate proti všetkému za čím si Xiaomi stojí. Ide teda o tak vysoké navýšenie, že zákazníci Xiaomi by pravdepodobne stratili záujem.

Ak však náhodou oblejete svoj telefón, ktorý nie je vodotesný, nestláčajte žiadne tlačidlá, okamžite ho umiestnite do nádoby s ryžou, zarecitujte riekanku života, vhoďte do ohňa svoje vlasy, štyrikrát spomeňte meno svojho nepriateľa a nakoniec zapálenou červenou sviečkou párkrát pokvapkajte kuchynskú linku. Toto MOŽNO bude stačiť na to, aby ste svoje obliate zariadenie vzkriesili späť k životu.