Čínsky trh so smartfónmi je vôbec najväčší na svete a kraľujú mu domáci výrobcovia smartfónov. Na prvom mieste je Xiaomi, a tento výrobca v Číne dokonca predáva tri krát viac zariadení, ako legendárna spoločnosť Apple.

Samsung má v Číne, čo sa týka smartfónov, len pár percentný podiel. Ak chce uspieť, musí konkurovať cenou, ktorá sa rovná cenám zariadení domácich značiek. Za 150 dolárov v Číne kúpite veľmi schopný Xiaomi smartfón a práve s touto cenou vstupuje na čínsky trh model Samsung Galaxy J3 Pro. Zariadenie už figuruje na oficiálnych čínskych stránkach juhokórejského giganta.

Samsung Galaxy J3 Pro disponuje 5 palcovým displejom s HD 720p rozlíšením, quad-core procesorom s taktom 1,2 GHz, 2 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB úložiskom s možnosťou rozšírenia prostredníctvom pamäťových kariet. Na smartfóne s rozmermi 142,2 x 71,3 x 8 mm a váhou 139 g nájdeme tiež 8 Mpx primárny fotoaparát a predný 5 Mpx selfie snímač. Samsung Galaxy J3 Pro beží na operačnom systéme Android vo verzii 5.1 Lollipop, nechýba 2600 mAh batéria alebo dual SIM slot aj s podporou 4G LTE.

galaxy_j3_pro

Ako sme spomínali v úvode, cena smartfónu začína na 150-tich dolároch a najskôr bude dostupný prostredníctvom miestneho operátora China Telecom. Samsung Galaxy J3 Pro a jeho kovové telo bude dostupné v šedej a zlatej farbe. O prípadnej expanzii na ostatné trhy zatiaľ neexistuje žiadna informácia, určite by však nenároční zákazníci takéto zariadenie uvítali aj u nás.