Úvod Novinky Samsung Galaxy S7 bude do konca júna vlastniť 25 miliónov zákazníkov

Samsung Galaxy S7 bude do konca júna vlastniť 25 miliónov zákazníkov

4
Samsung Galaxy S7 edge

Začiatkom apríla, len pár týždňov po tom, ako Samsung uviedol Galaxy S7 a S7 edge na trh bolo jasné, že dvojica noviniek bude populárnejšia, než ich predchodcovia, Galaxy S6 a S6 edge. Samsung už vtedy zaknihoval 10 miliónov predaných kusov. Predaje už prirodzene nie sú tak silné ako na začiatku, pre Samsung však stále predstavujú solídny základ príjmov.

Podľa dvoch rôznych a nezávislých informácií pochádzajúcich z Kórey má Samsung do konca júna dosiahnuť 25 miliónov predaných kusov Galaxy S7 a S7 edge. Podľa kórejských analytikov trhu, ktorých citoval server Yonhap News, má Samsung takto veľký úspech vďaka trom faktorom: agresívnemu marketingu, včasnému uvedeniu na trh a samozrejme výbornej kvalite.

Zatiaľ čo Galaxy S7 a S7 edge sa na prvý pohľad od S6 a S6 edge až tak nelíšia, pod kapotou je príbeh úplne iný. Zariadenia sú totiž odolné voči prachu a vode, neporovnateľne výkonnejšie, ponúkajú nové funkcie, podporu microSD kariet a rýchlejší, kvalitnejší fotoaparát. Ide možno o malú aktualizáciu, no vyzerá to tak, že Samsung namiešal víťaznú kombináciu.

Kórejský web Pulse News zároveň tvrdí, že Galaxy S7 edge sa predáva lepšie než klasická verzia Galaxy S7. Vzhľadom na to, že S7 edge je mierne drahšia verzia sa dá očakávať, že vysoká marža spojená s týmto zariadením prinesie Samsungu vysoké príjmy. Na presné čísla si ešte budeme musieť počkať, druhý finančný kvartál končí až 30. júna.

Druhý polrok 2016 bude pre Samsung náročnejší. Predaje Galaxy S7 budú pravdepodobne klesať. Samsung však už teraz chystá predstavenie novej vlajkovej lode – Galaxy Note 7, ktorá by sa na trh mala dostať už v auguste. Celkovo by tak rok 2016 mohol byť pre juhokórejského giganta veľmi, veľmi podarený.