Čínsky výrobca Oppo predstavil začiatkom marca smartfón, ktorý by mal vlastniť každý selfie maniak. Ide o model F1 Plus, ktorý má na prednej strane až 16 Mpx fotoaparát a zaujme tiež veľmi tenkými rámikmi okolo displeja (1,66 mm).

Predná 16 Mpx Hi-light kamera smartfónu F1 Plus je 4-krát citlivejšia, má dvojnásobný dynamický rozsah a zachytí snímky so 4-krát menším šumom v porovnaní s kamerami bez tejto technológie. Vo výsledku Hi-light kamera produkuje mimoriadne čisté a jasné fotky, a tiež vyniká v snímkach za zhoršených svetelných podmienok. Takto predný fotoaparát prezentoval priamo výrobca a zdá sa, že to zabralo.

Riaditeľ spoločnosti Oppo, Alen Wu, na konferencii v čínskom meste Shenzen informoval o zaujímavom míľniku, ktorý poukazoval na počet predaných kusov smartfónu F1 Plus. Podľa jeho slov, spoločnosť predala 7 miliónov kusov toho smartfónu, pričom výrobca zároveň odhadol, že sa jeden kus predal v priemere každú 1,1 sekundu.

OPPO F1 Plus

Riaditeľ ďalej poukazoval na maximálny dôraz, s akým pristupujú ku kvalite a spomenul tiež výdrž na jedno nabitie, ktorá je až 1,8 násobne dlhšia, ako priemerne udávaný priemyselný štandard v tejto metrike. Vzhľadom na tieto skutočnosti sa ani nečudujeme, že sa čínske Oppo stalo 4. najväčším výrobcom smartfónov na svete za prvý kvartál 2016.

Kompletnú špecifikáciu smartfónu Oppo F1 Plus nájdete na oficiálnej stránke výrobcu oppo.com/smartphone-f1-plus.