Spoločnosť OnePlus v minulom roku zavítala aj do strednej triedy, a to prvým a zároveň už aj posledným modelom smartfónu OnePlus X. Išlo pritom o veľmi sympatické zariadenie s veľmi vďačným pomerom ceny, výbavy a prémiového vzhľadu.

Predstavitelia spoločnosti OnePlus ozrejmili, že sa v budúcnosti plánujú sústrediť len na jeden vlajkový model smartfónu. Podľa riaditeľa spoločnosti OnePlus, už nemá význam bojovať vo veľmi konkurenčnom segmente strednej triedy o čo najnižšiu cenu. Ušetrené prostriedky radšej poputujú na vývoj operačných systémov Oxygen OS a Hydrogen OS (pre čínsky trh) založených na Androide.

Elegantná konštrukcia OnePlus X
Elegantná konštrukcia OnePlus X

Spoločnosť aj naďalej vidí potenciál prevažne v online predaji svojich zariadení. Zaujímavosťou je, že riaditeľ očakáva najrýchlejší rast predaja v Európe. V súčasnosti sme svedkami produkcie mnohých verzií smartfónov z dielne jedného konkrétneho výrobcu. Niektoré sa od seba odlišujú len v detailoch, nehovoriac o rôznych „Mini“ a „Pro“ modeloch smartfónov.

Zameranie na jeden konkrétny produkt predstavovaný raz ročne je v segmente smartfónov netradičné, no určite prínosné. Ak bude vývoj a investície smerovať len do jedného zariadenia, môžeme sa dočkať skutočne kvalitného a vyšperkovaného smartfónu. Budúcoročný OnePlus 4 tak môže byť unikátny.