Ak ste si v minulom roku zadovážili „zabijaka vlajkových lodí“, smartfón OnePlus 2, zrejme ste už boli na nervy z nedostupnej aktualizácie na najnovší Android, aj spolu s užívateľským prostredím Oxygen OS 3.0.2.

Android 6.0.1 Marshmallow pre OnePlus 2 si prešiel celkovo dvoma fázami beta testovania a konečne vývojári zverejnili stabilnú verziu systému pre všetkých majiteľov tohto smartfónu. Klasická over-the-air aktualizácia by mala dobehnúť každý OnePlus 2 smartfón v priebehu najbližších 48-ich hodín.

Android 6.0.1 Marshmallow a UI Oxygen OS 3.0.2 neprichádzajú s prázdnymi rukami. Pripraviť sa môžete na vylepšený režim Doze, ktorý ušetrí ešte viac energie z batérie, smartfón bude mať vylepšený výkon, snímač odtlačkov prstov bude reagovať rýchlejšie a nové bude užívateľské prostredie aplikácie fotoaparátu aj s optimalizáciou automatického zaostrovania.

oxygen-os

Softvér MaxxAudio a Tuner nahradila technológia Dirac HD, novinkou je lepšia správa procesov bežiacich na pozadí a rátať môžeme s klávesnicou SwiftKey vo verzii 6.3.3. Upozorňujeme, že aktualizácia odstráni z pamäte všetky dáta zo snímača odtlačkov prstov, čiže si ho budete musieť nastaviť opätovne. Ide však len o detail.