Úvod Konkurencia Apple Obliekol sa ako Apple génius a na tajňáša ukradol desiatky iPhonov

Obliekol sa ako Apple génius a na tajňáša ukradol desiatky iPhonov

4

Oficiálne obchody Apple sú plné tzv. Apple géniov, teda ľudí oblečených v modrých tričkách s malým logom Apple, ktorí sú vám k dispozícii v prípade, že máte nejakú otázku. Zlodeji v New Yorku využili nenápadnú uniformu zamestnancov na to, aby spáchali celkom podarený zločin. Počas bežnej pracovnej doby totiž ukradli desiatky drahých iPhonov.

Krádež spáchali ešte 1. júna v obchode v štvrti SoHo. Do prevádzky vstúpil o 17:30 muž, ktorý bol oblečený podobne ako zamestnanci Apple. Muž zamieril rovno do miestnosti určenej pre opravu zariadení a zo šuflíka mal zobrať až 19 iPhonov v celkovej hodnote 16 130 dolárov.

Neskôr sa podobný incident stal aj v obchode na Broadway. Tam podľa New York Post mala ešte 16. februára prísť žena oblečená podobne ako Apple génius. Podarilo sa jej uchmatnúť osem iPhonov v celkovej hodnote 5 300 dolárov.

To ale nič nie je. Ako server DSL píše, koncom marca traja zlodeji ukradli až 59 kusov iPhone 6s v celkovej hodnote 44 tisíc dolárov. Celková škoda sa teda vyšplhala až na 65 430 dolárov, ktoré tvorilo 86 ukradnutých iPhonov.