Úvod Zaujímavosti V džungli chcel nafotiť šelmy: Na kameru za tisíce zaútočili amazonské mravce,...

V džungli chcel nafotiť šelmy: Na kameru za tisíce zaútočili amazonské mravce, toto z nej ostalo!

2

Ak sa chystáte do amazonského pralesa, pozor si musíte dávať na viac vecí než len dážď či bahno. Presvedčil sa o tom aj fotograf Phill Torres, ktorý nemal problém s hadmi, kajmanmi, jedovatými žabami či elektrickými úhormi. Ó, nie. Phill mal čo dočinenia s amazonskými mravcami, ktoré sú známe tým, že každý lístok dokážu naporcovať na malé kúsky a odniesť ich do mraveniska.

Phill Torres je entomológ, ktorý vďaka svojej vášni k zvieratám, pralesom a džungliam založil YouTube kanál The Jungle Diaries, kde sa venuje nielen prírode, ale aj fototechnike. Video bolo natočené vo výskumnom centre Tambopata v Peru. V ňom sa Phil venoval zločinu, ktorý sa uskutočnil počas noci.

Tím fotografov nastavil foto pascu, pomocou ktorej chcel zachytiť niečo zaujímavé, napríklad jaguára. Namiesto toho mu však zmizol vodeodolný kryt pre kameru, infračervený senzor a rôzne káble, ktorými mal svoju techniku poprepájanú. Neprežil ani malý statív, na ktorom bol uchytený samotný fotoaparát.

Celé príslušenstvo, ktoré mravce zničili malo mať podľa fotografa hodnotu približne 2 780 dolárov, teda 2 467 EUR. Ak sa chystáte na podobné dobrodružstvo, môžete vyskúšať malé riešenie, s ktorým prišiel tím na čele s Phillom Torresom. Mrknite na video, v ktorom ukazujú, čo sa vlastne stalo.