Úvod Zaujímavosti Zápas Slovensko – USA pomohol zlomiť veľký internetový rekord. Dátový tok atakoval...

Zápas Slovensko – USA pomohol zlomiť veľký internetový rekord. Dátový tok atakoval 104Gbps

2
Slovenský internet je zaujímavá vec. V grafoch dokážete vyčítať to, čo ľudí baví menej a čo zas viac. Príkladom sú majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, ktoré k obrazovkám, nielen tým televíznym, ale aj počítačovým prilákali tisíce ľudí. Pekne viditeľné to bolo aj na grafe slovenského peeringového centra, SIX.

To malo včera počas zápasu USA a Slovenska dosiahnuť nový rekord dátovej prevádzky. Informoval o tom server PC. Ešte v nedeľu, počas zápasu Slovenska proti Fínsku padol prvý rekord, ktorý maximum dátovej prevádzky vyšvihol na hodnotu 101,3Gbps. Tento rekord sa však dlho neohrial a hneď o dva dni sa naši hokejisti postarali o prepísanie malej internetovej histórie. Stalo sa tak aj napriek tomu, že sa zápas nehral v tzv. prime time a teda niekedy večer. Namiesto toho zápas začínal ešte pred obedom.

six

Záznam 104 Gbps peeringové centrum nameralo koncom zápasu, keď boli všetci zvedaví na to či Slovensko postúpi alebo nie. Nakoniec sa to hokejistom nepodarilo, no nad USA napokon vyhrali. Obrovský podiel na najnovších rekordoch majú mať online streamy zápasov, ktoré môžete sledovať na hokej.rtv.sk.