© bullitt-group.com

Ak sa na trhu náhodou objaví nový výrobca, respektíve nová značka smartfónov, pohľad okamžite smeruje do Číny. Práve z tejto krajiny pochádza väčšina mladých značiek inteligentných mobilných telefónov. 

Mobilný trh tak trochu zaskočila správa z prostredia automobilky skupiny Land Rover Jaguar. Tá sa spojila s britskou spoločnosťou Bullitt Group, s ktorou spolu navrhnú a vyrobia úplne nový smartfón, ako aj rôzne mobilné príslušenstvo.

Spoločnosť Bullitt Group sa môže zdať na prvý pohľad neznáma. Stojí však za známymi odolnými smartfónmi Caterpillar a v podobnom duchu sa bude niesť aj smartfón Land Rover. To, ako sa chce smartfón Land Rover odlíšiť od už beztak bohatej mobilnej konkurencie zatiaľ nevieme. Výrobca ale spomenul dve vlastnosti, ktorými by mali byť „špičkový dizajn“ a „odolnosť“. Nový smartfón by mal podľa zatiaľ predbežných oficiálnych informácií uzrieť svetlo sveta začiatkom budúceho roka 2017. Land Rover chce prostredníctvom svojho smartfónu budovať povedomie o značke ako medzi súčasnými tak novými zákazníkmi.

Land Rover okrem toho aktuálne pracuje na mobilnej aplikácii, prostredníctvom ktorej bude možné ovládať infotainment systém vo vozidlách známy ako InControl Touch Pro. Špičkový dizajn a odolnosť v dobe jednotvárnych smartfónov s prasknutými displejmi alebo inými poškodeniami z pádu môžu byť dobrý recept na úspech. Podstatná je ale tiež hardvérová výbava, optimalizácia systému a v neposlednom rade cena. Land Rover zrejme pôjde dostupnejšou cestou na rozdiel od Bentley s ich smartfónom za niekoľko tisíc eur. Ten vznikol spoluprácou s výrobcom Vertu.