Úvod Zaujímavosti Koľko modelov Android smartfónov pribudlo minulý rok? Ide o poriadne veľké číslo!

Koľko modelov Android smartfónov pribudlo minulý rok? Ide o poriadne veľké číslo!

1
Foto: Phone Arena
Ak by sme sa vás spýtali, koľko rôznych Android smartfónov bolo predstavených minulý rok, možno by ste začali počítať modely od najväčších výrobcov. Neskôr by ste započítali aj tých menej známych a nakoniec by ste si možno spomenuli aj na pár „Číňanov“.

Je dosť pravdepodobné, že by váš tip po spočítaní všetkých modelov skončil v rade niekoľkých desiatok modelov. To by ste sa však poriadne mýlili. Android modely musíme počítať na niekoľko stoviek, nie desiatok.

Podľa najnovších informácií to totiž vyzerá tak, že minulý rok vzniklo viac modelov, než v čom sa dá reálne mať prehľad. Samotný Google ich napočítal vyše 600.

Ide teda o obrovskú rôznorodosť, ktorá sa len tak často nevidí. Konkurencia v Android svete je teda ohromná a výrobcovia majú čo robiť, aby zaujali čoraz náročnejších zákazníkov. Zo spomínaných 600 zariadení sú niektoré vlajkové lode, niektoré zas patria do strednej triedy a nakoniec niektoré spadajú aj do úplne najnižšej triedy. Jedno je však jasné, ak máte radi Android, zaručene nebudete mať núdzu o rôzne zariadenia.

Koniec koncov, v tom je Android krásny.