Úvod Výrobcovia HTC Finančné výsledky HTC za Q1 sú katastrofické. Spoločnosť verí v úspech HTC...

Finančné výsledky HTC za Q1 sú katastrofické. Spoločnosť verí v úspech HTC 10 a Vive

1
HTC 10

Taiwanský výrobca HTC práve zverejnil finančné výsledky za prvý štvrťrok 2016, ktoré už takmer nemohli byť horšie. Dalo sa to čakať, sú totiž z obdobia pred uvedením HTC 10 na trh. Čistá strata spoločnosti sa po zdanení vyšplhala na 80 miliónov dolárov. Príjem výrobcovi v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka klesol o 457 miliónov dolárov. Zarobili tak o 64 % menej. Au!

HTC si však ťažkú hlavu z výsledkov za prvý štvrťrok nerobí. Verí totiž, že investovali dostatok prostriedkov do ich budúcnosti, ktorú predstavuje virtuálna realita HTC Vive a vlajková loď HTC 10. Obom zariadeniam sa počas prvého týždňa predajov darilo veľmi dobre. Uvidíme teda, ako sa im bude dariť ďalej a či to bude mať nejaký vplyv na výsledky spoločnosti.

Taiwanci sa musia vysporiadať s poriadne silnou konkurenciou či už na poli virtuálnej reality alebo smartfónov. Produkty napríklad od Samsungu sú na tom veľmi dobre, zároveň sú na tom veľmi dobre aj samotné zariadenia od HTC. Bude teda zaujímavé sledovať, pre ktorého výrobcu sa zákazníci rozhodnú. Okrem toho mala v HTC nastať veľká reorganizácia, ktorá má zaručiť že nebudú peniaze míňať na niečo, čo nepotrebujú.